Σεισμός τώρα: Συνεχόμενοι σεισμοί στο Αίγιο

 
Σεισμός τώρα: Ανησυχία από συνεχόμενους σεισμούς στο Αίγιο

Ενημερώθηκε: 01/11/17 - 18:33

Σεισμός τώρα: Μια νέα σεισμική δόνηση 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους του Αιγίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Αιγίου

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (1/11) και είχε μέγεθος 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 8 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του με εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.Και μπορεί η δόνηση να ήταν εξαιρετικά ασθενής, όμως δεν είναι η μοναδική ασθενής σεισμική δόνηση που έχει σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα στο ίδιο ακριβώς επίκεντρο, κάτι που όπως είναι λογικό, ανησυχεί τους κατοίκους.

"

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα 1η Νοεμβρίου, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 12 σεισμοί στο ίδιο ακριβώς επίκεντρο, με το μέγεθός τους πάντως να μην ξεπερνα τα 2,5 Ρίχτερ.

Άλλωστε το Αίγιο είναι μία πολύπαθη περιοχή στους σεισμούς, καθώς και το καλοκαίρι υπήρξε μαι ανάλογη σεισμική ακολουθία.

Κανείς εξάλλου δεν έχει ξεχάσει τον σεισμό στην ίδια περιοχή στις 15 Ιουνίου 1995, με ένταση 6,1-6,2 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ τα ξημερώματα που προκάλεσε 26 θύματα (16 Έλληνες και 10 Γάλλοι) και σοβαρές υλικές καταστροφές.