«Βόμβα» για τον... τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπουλης - Τι ισχυρίζεται η σύζυγός του τώρα;

 
«Βόμβα» για τον... τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπουλης - Τι ισχυρίζεται η σύζυγός του τώρα;

Ενημερώθηκε: 05/11/17 - 16:09

Αποκαλυπτική είναι η σύζυγος του συλληφθέντα ως τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη και φέρνει τα πάνω... κάτω με τα όσα ισχυρίζεται τώρα.

Αλεξανδρούπολη

Πριν από τρεις εβδομάδες περίπου (19/10) συνελήφθη στην ο 32χρονος φερόμενος ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Ο επικίνδυνος εξτρεμιστής ήρθε στην Ελλάδα από τη Συρία μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά τον Ιούνιο του 2016, μέσω της Λέρου. Στη συνέχεια διέμενε σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα, καθώς και σε σπίτι στην Αθήνα, ενώ κατέληξε σε καμπ προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα, στο Ωραιόκαστρο.

Πότε συνελήθφθη

Η δράση του στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε πριν δύο μήνες περίπου στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ανέφερε ότι ήταν και μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Από τότε σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ήταν σε στενή παρακολούθηση. Όταν πήγε στην υπηρεσία ασύλου της Αλεξανδρούπολης για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ, «ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν».

Τι ισχυρίστηκαν αρχικά

αστυνομικούς

ISIS

Συρία

παραδέχτηκε και η σύζυγός του

Τουρκία 

Ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεση που έδωσε στους , ότι υπήρξε για δύο μήνες μέλος του , όμως διαφώνησε με την τακτική τους και αποφάσισε να δραπετεύσει από τη . Κάτι που , λέγοντας πως ο άνδρας της «ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία -όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS».

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο

 

Οι φωτογραφίες είναι από τον πόλεμο στη Συρίακαι όπως φαίνεται ποζάρει ο ίδιος με βαρύ οπλισμό πάνω σε πολεμικό άρμα την ώρα που πυροβολεί, όπως παρουσιάζει το protothema. Σύμφωνα με τη συνήγορο του 32χρονου κατηγορουμένου για συμμετοχή στην οργάνωση ISIS, Τριανταφυλλιά Τσιούλπα, πρόκειται για φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει έτσι ότι ο φερόμενος ως τζιχαντιστής δεν ήταν μέλος του ISIS, αλλά στρατιώτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι οι κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία δεν προέρχονται από τη γυναίκα του αλλά από τρίτο πρόσωπο, ενώ σύμφωνα με άλλα στοιχεία τα οποία περιέχονται μέσα στη δικογραφία, ενώ τονίζει πως στην ομολογία του κατά την προανάκριση υπήρξε εσφαλμένη διερμηνεία.

Η συνήγορός του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν βρέθηκε υλικό με κομμένα κεφάλια, ούτε τίποτα τέτοιο» και συνέχισε λέγοντας ότι η ελληνική δικαιοσύνη «δεν μπορεί να αντιμετωπίζει ως τρομοκράτη οποιονδήποτε πρόσφυγα που προέρχεται από εμπόλεμη ζώνη και μάχεται και για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην πατρίδα του».

Το κινητό του... τρόμου

αρμόδιες αρχές

smartphone

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών είχε μπει το κινητό του 32χρονου. Οι εξέταζαν τις τεχνολογικές συσκευές (tablet και ) του συλληφθέντα όπου βρήκαν σοκαριστικά βίντεο στα οποία αποτυπώνονται σκληρά βασανιστήρια και αποκεφαλισμοί.

Στο ένα επίμαχο βίντεο φαίνεται ο ίδιος και κάποιοι ακόμη άντρες να βασανίζουν άγρια έναν άντρα. Τον χτυπούν και τον κλωτσούν ενώ το άτυχο θύμα μέσα στα αίματα εκλιπαρεί για τη ζωή του. Μάλιστα στο κινητό του 32χρονου Σύρου υπάρχει και μία φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά και να επιδεικνύει το κομμένο κεφάλι του άτυχου θύματος. Πάντως, είναι ασαφές αν το θύμα αποκεφαλίστηκε από τον συλληφθέντα ή από κάποιον άλλο.

Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται πάλι ο συλληφθείς μαζί με μερικούς άλλους να είναι πάνω σε ένα αυτοκίνητο και κρατώντας όπλα στα χέρια τους να πυροβολούν στον αέρα. Πάντως, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο άντρας αποκεφαλίστηκε, γιατί έκαιγε σπίτια στη Συρία και η οργάνωση στην οποία ανήκε ο 32χρονος Σύρος τον είχε καταδικάσει σε θάνατο.

Τι ισχυρίζεται τώρα η σύζυγος

«Οι αστυνομικοί μου είπαν “πες μας ότι ο σύζυγός σου είναι ISIS και θα σε αφήσουμε ελεύθερη”. Εάν ο άντρας μου ήταν τζιχαντιστής, δεν θα έδινε στο παιδί του το χριστιανικό όνομα Λυδία. Δεν κατήγγειλα εγώ ποτέ τον άντρα μου πως ήταν βίαιος και μας χτυπούσε. Ήθελε να μας πάρει από εκεί και να ζήσουμε μια ήσυχη ζωή σε μια χώρα όπως η Ελλάδα», προσθέτει υπογραμμίζει η 20χρονη Ταγκρίντ Μούσα, σύζυγος του Σάντι Αλμούσα από το 2012, τονίζοντας πως δεν ήταν εκείνη που τον κατήγγειλε!

Η ίδια ισχυρίζεται πως ο άντρας της όντως πολέμησε στην Συρία, κατά την διάρκεια του πολέμου, όμως όχι στο πλευρό των τζιχαντιστών. «Ο άντρας μου μας λατρεύει και ειδικά τη Λυδία. Έκανε τόσο κόπο να μας φέρει στην Ελλάδα. Μια υπάλληλος, που δεν ξέρω ποιος είναι ο ρόλος της στην ΜΚΟ, ονόματι Ντότα - εγώ έτσι την ξέρω - είπε ψέματα ότι ο άντρας μου πήρε ένα τηγάνι μέσα στο γραφείο της και χτύπησε τη Λυδία. Εγώ πήγα στο δικαστήριο και όταν με ρώτησαν είπα ότι δεν έχει χτυπήσει, δεν ήταν βίαιος ποτέ ούτε σ' εμένα ούτε στα παιδιά», αποκαλύπτει στον «Τύπο της Κυριακής».

Η Ταγκρίντ ακόμα ισχυρίζεται πως μετά την προφυλάκισή του η ψυχική υγεία του άντρα της έχει κλωνιστεί, ότι νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού και ότι έχει τρελαθεί που κατηγορείται ως τζιχαντιστής. «Πριν τον συλλάβουν έψαχνε για δουλειά σαν εργάτης, γιατί ο πατέρας του ήταν εργολάβος στη Συρία. Τώρα δεν ξέρω τι θα απογίνω, με κατέστρεψαν τα ψέματα ότι ο άντρας μου είναι ISIS».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αποκάλυψε ένα χρόνο πριν, για τη δράση του στον ISIS, ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη