Θρίλερ με τους πλειστηριασμούς-Πιέζουν οι δανειστές και προτείνουν λύση

 
Θρίλερ με τους πλειστηριασμούς-Πιέζουν οι δανειστές και προτείνουν λύση

Ενημερώθηκε: 07/11/17 - 10:12

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα των πλειστηριασμών, ειδικά με την απόφαση των συμβολαιογράφων να μην πραγματοποιηθεί κανένας μέχρι τέλος του 2017. Οι δανειστές από την πλευρά τους πιέζουν για να προχωρήσουν πλέον οι πλειστηριασμοί, καθώς αυτό αποτελούσε από τις βασικές υποχρεώσεις του τρίτου Μνημονίου. Πλέον μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων και υπό την πίεση των δανειστών , φαίνεται πως η «μοίρα» των πλειστηριασμών που τόσο περιμένουν τα κερδοσκοπικά fund θα περάσουν στους ειρηνοδίκες ή ακόμα και σε υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

σπίτια

τραπεζικό σύστημα

ΕΚΤ

Οι δανειστές στηρίζουν πολλά στην έναρξη των πλειστηριασμών και θέλουν να διασφαλιστεί το γεγονός πως θα χαθούν τα των Ελλήνων με κάθε τρόπο, αρχής γενομένης από την 29η Νοεμβρίου. Ενδεικτικό της σημασίας που έχουν οι πλειστηριασμοί για την αποκατάσταση της ομαλότητας αλλά και για το ίδιο το είναι το γεγονός ότι στο θέμα αναφέρθηκε χθες κατά τη διάρκεια του Eurogroup και ο πρόεδρος της κ. Μάριο Ντράγκι, ενώ από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών διαμηνύεται ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση και ότι «το σημαντικό είναι να μην βγει το πόδι από το γκάζι στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων ενόψει της αξιολόγησης».

Η νέα απόφαση των συμβολαιογράφων για αποχή από τα καθήκοντά τους λίγες μόλις μέρες πριν από την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας –έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Νοεμβρίου– γεννά ερωτήματα, στο βαθμό που ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός έχει προκριθεί ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την επάνοδο στην ομαλότητα.

συμβολαιογράφων

Από την πλευρά των η απόφαση επιδιώκεται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση προκειμένου να λάβει μέτρα προστασίας των συμβολαιογράφων, οι οποίοι είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν υποστεί προπηλακισμούς, πολλές φορές υπό την παρουσία αστυνομικών, που ήταν απλοί παρατηρητές σε παρόμοια φαινόμενα. Στην ανακοίνωση, άλλωστε, που εξέδωσε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος, γίνεται λόγος για την ανάγκη αυστηροποίησης του νομικού πλαισίου και της ποινικής αντιμετώπισης όσων επιτίθενται και προπηλακίζουν συμβολαιογράφους, ενώ διατυπώνεται και το αίτημα «για ανάληψη από το υπουργείο Δικαιοσύνης της εποπτείας και της ευθύνης της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διενέργειας των πλειστηριασμών».