Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Στο πένθος η χώρα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από την βιβλική καταστροφή-Δύσκολη νύχτα

 
Κακοκαιρία Ευρυδίκη:15 άνθρωποι χάθηκαν στην φονική κακοκαιρία της Δυτ.Αττικής-Δύσκολη η νύχτα -Εθνικό πένθος κήρυξε ο Πρωθυπουργός-Χωρίς νερό και ρεύμα τριγυρνούν στα λασπόνερα οι κάτοικοι  (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 15/11/17 - 22:11

Κακοκαιρία Ευρυδίκη:Τι να πρωτογράψει κανείς για τα όσα τραγικά συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν από το πρωί της Τετάρτης (15/11) στην Δυτική Αττική...

Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους και μετά έρχεται ο τραγικός απολογισμός να αφήσει άφωνους τους πάντες...15 νεκροί μέχρι τώρα,δέκα άντρες και 5 γυναίκες έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες. Υπάρχουν και αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου. Ανάμεσα στους τραυματίες, μια γυναίκα να είναι σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένη. Να σημειωθεί ότι από τους 15 νεκρούς, έχουν αναγνωριστεί οι 6.Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι πως ίσως ο αριθμός μεγαλώσει, ενώ έχουμε μια κατάσταση βιβλικής καταστροφής με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση.

"

Κλαίνε στην Μάνδρα

Η κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής, όπου εντοπίστηκαν οι περισσότεροι νεκροί, είναι τραγική. Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι περπατούν στους δρόμους και κλαίνε. Πολλοί ψάχνουν τους συγγενείς τους. Δεν έχουν ούτε ρεύμα, ούτε νερό να πιουν, καθώς όλα τα μαγαζιά της περιοχής είναι κλειστά, από τη στιγμή που υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Για μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που σε διάγγελμα του για τις πλημμύρες λίγο μετά τις 18:35 κήρυξε εθνικό πένθος για τη μεγάλη τραγωδία.

Φόβοι για γενικευμένο πλιάτσικο

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πλέον υπάρχουν φόβοι για πλιάτσικο από συμμορίες τσιγγάνων και αλλοδαπών κακοποιών στις πληγείσες περιοχές

Η Αστυνομία, παρά τον πυρετό για την επέτειο του Πολυτεχνείου, έχει λάβει τα μέτρα της.'Ετσι, όλη η δύναμη που υπάρχει στην περιοχή βρίσκεται επί ποδός και συγκεκριμένα δέκα περιπολικά με άνδρες της Ασφάλειας του Τμήματος Τάξης έχουν εντολή να περιπολούν όλη τη νύχτα στη ζώνη της Μάνδρας και της Νέας Περάμου ενώ θα συμμετέχουν και κλιμάκια της ΟΠΚΕ.

Νέο SOS των μετεωρολόγων 

Και ο καιρός; Δεν φαίνεται να βοηθά καθόλου στην υπάρχουσα τραγική κατάσταση.Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Ηλία Ζιακόπουλο, το σχεδόν στάσιμο βαρομετρικό χαμηλό της κεντρικής Μεσογείου θα προκαλέσει και το επόμενο 24ωρο (Πέμπτη) ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα, πλην των βορειοανατολικών περιοχών της.Ήδη ξεκίνησε να βρέχει ξανά στην περιοχή...

"

Και αύριο κλειστά τα σχολεία

Διαβάστε εδώ τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, και την Πέμπτη(16/11) θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία.

Η λίστα των νεκρών

Ο πρώτος νεκρός ήταν μια γυναίκα μια γυναίκα - 75-80 χρονών που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, και λίγο αργότερα εντοπίστηκε.

Λίγο αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι νεκρός, από τη θεομηνία, είναι ακόμη ένας άνθρωπος. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ο οποίος βρέθηκε πνιγμένος στο σπίτι του, που είχε πλημμυρίσει, στην οδό Αγαμέμονος.

Ο τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στη Μάνδρα , σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

"

Στις 12.00 το μεσημέρι η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε και τέταρτος νεκρός, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο, σε αύλιο χώρο. Πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Πέμπτη εντοπίστηκε νεκρή μια 90χρονη γυναίκα, στην αυλή του σπιτιού της στην οδό Αίαντος. Πιθανότατα η ηλικιωμένη γυναίκα επιχείρησε να βγει από το σπίτι και να γλιτώσει, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς βρέθηκε εγκλωβισμένη στα κάγκελα της αυλής της.

Και ο αριθμός των νεκρών συνεχώς ανέβαινε..

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους.

Τα λασπόνερα παρέσυραν πούλμαν σαν παιχνίδι

Ένα βίντεο- ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας με ένα πούλμαν, τη στιγμή που ο χείμαρρος παρέσυρε τα πάντα, πλημμυρίζοντας τη στοά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στο ύψος της Ελευσίνας.Στο πούλμαν επέβαιναν δεκάδες άτομα.

Ελάχιστες στιγμές μετά τον απεγκλωβισμό των ατόμων από το σπασμένο παράθυρο, τα λασπόνεραπαρασύρουν το μεγάλο όχημα, μαζί με τα υπόλοιπα ΙΧ.

Η εικόνα προκαλεί τρόμο..

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

Το χρονικό

Ήταν έξι το πρωί όταν άνοιξαν οι ουρανοί στην Μάνδρα αλλά και στη Νέα Πέραμο και την Μαγούλα. Μέσα σε λίγη ώρα σπίτια, καταστήματα και δρόμοι πλημμύρισαν και έπιασαν τους κάτοικους στον ύπνο ή στην ετοιμασία τους για την δουλειά

Την ώρα της βροχής που έπεφτε καταρρακτωδώς κάποιοι προσπαθούσαν να σωθούν οι ίδιοι να σώσουν τους συγγενείς τους, αλλά και ότι μπορούσαν από τα σπίτια τους αφού ποτάμια νερού εισέβαλαν από παντού. Στους δρόμους αυτοκίνητα, φορτηγά αλλά μεγάλοι όγκοι λάσπης και βράχων γινόντουσαν παιχνίδια στο πέρασμα του νερού. Οδηγοί φορτηγών εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, με το νερό να περνάει ακόμα και μέσα από αυτά.

"
"

Δυστυχώς, αυτή η κακοκαιρία, πέρασε ήδη με τα πιο μελανά χρώματα στην ιστορία....Κι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα.