Κάνει πίσω το Υπουργείο Εργασίας: Αποσύρει την τροπολογία για τις απεργίες!

 
Κάνει πίσω η κυβέρνηση: Αποσύρουν την τροπολογία για τις απεργίες!

Ενημερώθηκε: 05/12/17 - 09:13

Αποσύρει σήμερα (5/12) το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τις τροπολογίες του που αφορούν στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

τροποποιήσεις

«Όπισθεν» έβαλε το Υπουργείο Εργασίας για τις διατάξεις σχετικά με την αλλαγή του καθεστώτος για τις απεργίες, ενώ, σύμφωνα με πηγές του εν λόγω υπουργείου, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, έπειτα από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές στις προβλέψεις τους.

Έκτακτη τροπολογία για τις απεργίες: Θα γίνονται βάση...πλειοψηφίας

Οι εν λόγω τροπολογίες αφορούν:

- στο ποσοστό της απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων

- στην αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη

- στον προγραμματισμό και την παροχή εργασίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ

Στόχος είναι να δοθεί ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτηση του περιεχομένου τους στο Κοινοβούλιο, ώστε να μην υπάρχουν προσχηματικές ενστάσεις επί της διαδικασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέρεται ακόμη στο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται πως την τροπολογία καταδίκασε νωρίτερα και η ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσοντας πανελλαδική στάση εργασίας για την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου.

Ψηφιακό ραδιόφωνο: Υπό διαβούλευση το νομοσχέδιο