3ος όμιλος: Πρώτη η Ρόμα, στο Europa η Ατλέτικο (ΒΙΝΤΕΟ)

 
3ος όμιλος: Πρώτη η Ρόμα, στο Europa η Ατλέτικο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 06/12/17 - 00:42

Η Ρόμα επικράτησε έστω και δύσκολα με 1-0 της Καραμπάγκ και ξετύλιξε το "δώρο" της Τσέλσι, η οποία έμεινε στο 1-1 με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τερματίζοντας στην κορυφή του τρίτου ομίλου!

Οι "τζιαλορόσι" ήθελαν περισσότερο τη νίκη, για προφανείς λόγους, το έδειχναν και πίεζαν για το γκολ της νίκης, που θα τους εξασφάλιζε την πρόκριση στους "16" του Champions League.

Και τελικά αυτό ήρθε στο 53ο λεπτό, με τον Περότι να σκοράρει με κεφαλιά σε κενή εστία μετά από επέμβαση του Σέχιτς σε τετ-α-τετ του Τζέκο!

Οι Ρωμαίοι είχαν το προβάδισμα, το κράτησαν μέχρι το φινάλε και στο τέλος της βραδιάς έμαθαν ακόμη πιο ευχάριστα νέα! Δεν πήραν μόνο την πρόκριση αλλά και την πρωτιά καθώς Τσέλσι και Ατλέτικο έμειναν στο 1-1 και στην ισοβαθμία, υπερίσχυσαν των Άγγλων!

Στο Λονδίνο, η Ατλετικο προηγήθηκε με τον Σαούλ στο 55', όμως το αυτογκόλ του Σάβιτς συο 75' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που έστειλε οριστικά τους "ροχιμπλάνκος" στο Europa League. Εκεί, βέβαια, θα έχουν την ευκαιρία, πλέον, να ξανακάνουν ό,τι το 2010 και το 2012.

Η ισοπαλία στο Λονδίνο, πάντως, δεν είναι και το καλύτερο νέο για τους πρωταθλητές Αγγλίας, αφού ισοβάθμησαν με τους Ρωμαίους στην κορυφή, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, "πληρώνοντας", φυσικά, τη συντριβή τους (3-0) στην "αιώνια πόλη".

Αυτό σημαίνει πως, στην επόμενη φάση του Champions League, οι Λονδρέζοι ενδέχεται να κληρωθούν με Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν ή Μπεσίκτας, αφού, δεδομένα, δεν μπορεί να κοντραριστεί με αγγλική ομάδα (εφόσον και η Λίβερπουλ τερματίσει στην κορυφή, μετά τις Γιουνάιτεντ, Σίτι και Τότεναμ), και δεν μπορεί, φυσικά, να αντιμετωπίσει τη Ρόμα.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Ρόμα-Καραμπάγκ 1-0
(53’ Περότι)

Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
(75’ Σάβιτς αυτ. / 56’ Σαούλ)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Ρόμα 11 (9-6)
Τσέλσι 11 (16-8)
Ατλέτικο Μαδρίτης 7 (5-4)
Καραμπάγκ 2 (2-14)