Τρομακτικό τροχαίο στην Ουάσιγκτον με εκτροχιασμένο τρένο που κατέληξε σε αυτοκινητόδρομο

 
Τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε από γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο-Νεκροί, τΡαυματίες και εγκλωβισμένοι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 18/12/17 - 23:10

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πολιτεία από τον κυβερνήτη της Ουάσιγκτον μετά το φρικτό τροχαίο που συνέβη σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο στην κομητεία Πιρς της Ουάσινγκτον.

Όλα ξεκίνησαν όταν μεγάλο κομμάτι από αμαξοστοιχίας, τουλάχιστον τέσσερα βαγόνια, εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να πέσει από γέφυρα στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που βρισκόταν ακριβώς από κάτω.Σαν αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν επιπλέον σφοδρές συγκρούσεις στον αυτοκινητόδρομο και μέχρι στιγμής να υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ την ίδια ώρα πάνω από 70 άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Ολλανδία: Τρένο παρέσυρε αυτοκίνητο - Δύο νεκροί (ΦΩΤΟ)

Εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν νεκροί και παγιδευμένοι στο τρένο. Το περιστατικό σημειώθηκε 45 λεπτά μετά το ξεκίνημα της διαδρομής του τρένου ανάμεσα στο Πόρτλαντ και το Σιάτλ.

Δείτε εικόνα από το σημείο:

Προτού εκτροχιαστεί μέρος της αμαξοστοιχίας, το τρένο κινούνταν με πάνω από 130kmh με τουλάχιστον 78 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος.

Παρέμβαση έκανε και με μήνυμά του στο Twitter ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ:

«Το δυστύχημα δείχνει ότι περισσότερο παρά ποτέ επείγει να εγκριθεί το σχέδιο υποδομής που πρόκειται να υποβληθεί άμεσα. Επτά τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται στη Μέση Ανατολή, ενώ δρόμοι, γέφυρες, σήραγγες, σιδηρόδρομοι καταρρέουν! Όχι για πολύ ακόμη!» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ

"