Ουκρανία: Κατάσταση ομηρίας με εκρηκτικά σε ταχυδρομείο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ουκρανία: Κατάσταση ομηρίας με εκρηκτικά σε ταχυδρομείο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 30/12/17 - 22:28

Ουκρανία: Αίσια κατάληξη είχε η κατάσταση ομηρίας στην οποία βρέθηκαν για έξι ώρες, 11 άνθρωποι μέσα σε ταχυδρομείο που βρίσκεται κοντά σε σταθμό του μετρό στο Χάρκοβο, από την ώρα που ένας ένοπλος άνδρας, ζωσμένος με εκρηκτικά εισέβαλε στο κτήριο.

Ο άνδρας που υποστήριζε ότι φορά γιλέκο με εκρηκτικό μηχανισμό και είχε «ταμπουρωθεί» στο ταχυδρομείο του Χάρκοβο, συνελήφθη από τις αρχές και κρατείται.

Την λήξη του συναγερμού ανακοίνωσε μέσω twitter o πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας για την καλή δουλειά τους.

Ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Σέρχι Κνιάζιεφ επιβεβαίωσε ότι κανείς από τους ομήρους δεν έχει τραυματιστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην αρχή απελευθέρωσε πέντε ανθρώπους δύο παιδιά και τρεις γυναίκες και μετά από κάποιες ώρες τους υπολοίπους.

σ

Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα. Δεν είχε διατυπώσει αιτήματα, εξέφραζε όμως τη δυσαρέσκειά του γιατί στην πρόσφατη ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ των ουκρανικών αρχών και των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας δεν απελευθερώθηκαν περισσότεροι κρατούμενοι.

δσ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας από μία μακρινή Ελλάδα

Τον συναγερμό σήμανε ένας εργαζόμενος του ταχυδρομείου περίπου στις 14.40 (τοπική ώρα), δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον καλούντα, ο ύποπτος εισβολέας εισήλθε στο κτίριο φορώντας μάσκα.

δ

Ο άνδρας στο ταχυδρομείο εξέφρασε ανησυχίες για την πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τους φιλορώσους αυτονομιστές και πιστεύει πως θα έπρεπε να είχαν απελευθερωθεί περισσότεροι κρατούμενοι, δήλωσε ο Μπεχ, προσθέτοντας ότι η αστυνομία δεν γνωρίζει τι ακριβώς ζητάει.

Η Ουκρανία και οι αυτονομιστές αντάλλαξαν την Τετάρτη εκατοντάδες κρατουμένους. Ήταν η μεγαλύτερη τέτοια ανταλλαγή αφότου ξέσπασε η σύγκρουση στην ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους.

Ο άνδρας αρχικά σχεδίαζε να ληστέψει το ταχυδρομείο, έγραψε στο Facebook ένας ανώτερος σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, Αντόν Τζερασκένκο. Όπως έγραψε, κάποιοι από τους πελάτες κατάφεραν να καλέσουν την αστυνομία, που έφτασε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά. «Ο ληστής συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε τρόπος να ξεφύγει από τον τόπο του εγκλήματος με τα κλοπιμαία και αποφάσισε να κρατήσει ως ομήρους τους πελάτες» έγραψε ο Τζερασκένκο.

#СРОЧНО

#Харьков

pic.twitter.com/R3wQ0OnYid

неизвестный захватил заложников в одном из почтовых отделений ’а.

December 30, 2017