Έσπασε στη μέση ο νέος μόλος στο λιμάνι της Ικαρίας

 
Οι ισχυροί άνεμοι διέλυσαν το ένα από τα δύο λιμάνια της Ικαρίας (ΦΩΤΟ)

Πηγή Φωτογραφίας: ikariaki.gr

Ενημερώθηκε: 24/01/18 - 10:57

Ισχυροί άνεμοι «χτύπησαν» τις προηγούμενες μέρες όλη τη χώρα σαρώνοντας τόσο την ηπειρωτική Ελλάδα όσο και τη νησιωτική και προκαλώντας πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία.

χώρα

Δένδρα έπεσαν, απαγορεύτηκε ο απόπλους στα περισσότερα λιμάνια, προκλήθηκαν υλικές ζημιές και τραυματίστηκε και μια γυναίκα. Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι στη .

Ικαρία

Ενδεικτικό της δύναμης των ανέμων είναι αυτό που συνέβη στον Σκαραμαγκά, στα Ελληνικά Ναυπηγεία, με την πλήρη καταστροφή πλωτής εξέδρας μεγάλου βάρους!Κάτι αντίστοιχο αλλά ακόμα μεγαλύτερης έκτασης σημειώθηκε στην στο λιμάνι του Ευδήλου, όπου το νέο κομμάτι του λιμανιού έσπασε στα δύο.

Ισχυροί άνεμοι γκρέμισαν πλωτή εξέδρα στον Σκαραμαγκά

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές.Ο νέος μόλος, ο οποίος μάλιστα ολοκληρώθηκε πριν από μία πενταετία, έσπασε στη μέση, ενώ τα τσιμεντένια προστατευτικά μπλόκια (αστερίες) από την εξωτερική πλευρά του λιμανιού έχουν βρεθεί στην εσωτερική.

Σήμερα αναμένονται στο νησί ειδικοί και δύτες, προκειμένου να εκτιμήσουν τις ζημιές αλλά και την ασφάλεια προσέγγισης των πλοίων στο λιμάνι.

"
"

 

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Ψυχρή εισβολή τη Δευτέρα

"

Ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης, αφού ενημερώθηκε για την έκταση των ζημιών, έστειλε έγγραφο με τη μορφή του επείγοντος στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν ταχύτερη παρέμβαση σε τεχνικό επίπεδο, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών και την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Ευδήλου.