Τριών Ιεραρχών: Αλαλλούμ με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας

 
Τριών Ιεραρχών: Αλαλλούμ με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Ενημερώθηκε: 25/01/18 - 16:59

Τριών Ιεραρχών: Αλαλλούμ έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας με τα περισσότερα σχολεία να μην ξέρουν αν θα παραμείνουν ανοιχτά ή όχι στις 30 Ιανουαρίου, όπου μέχρι τώρα πραγματοποιούνταν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών!

Κώστα Γαβρόγλου

H διάταξη του υπουργού Παιδείας, , η οποία ορίζει ως αργίαορίζει ως αργία την εορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν αρκετή να προκαλέσει σύγχυση στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της χώρας.

Μέχρι και σήμερα, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια η εορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν αργία και δεν γινόταν μάθημα ανήμερα, ενώ το δίωρο των εορταστικών εκδηλώσεων συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα της προηγούμενης μέρας. Αντίθετα, στα Δημοτικά στις 30 Ιανουαρίου πραγματοποιούνταν εντός της σχολικής μονάδας εορταστικές εκδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Υπουργείο Παιδείας: Τέλος οι εκδηλώσεις στα Δημοτικά για τους Τρεις Ιεράρχες

Το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να κάνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, έξι ημέρες πριν από την εορτή των Τριών Ιεραρχών και τελικά για φέτος τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα πραγματοποιήσουν ανήμερα εορταστικές εκδηλώσεις, με τη χρονική διάρκεια και το περιεχόμενό τους να αποφασίζονται από το Σύλλογο Διδασκόντων.

Το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου δεν θα λειτουργήσει εκείνη την ημέρα.

Για την επόμενη χρονιά, εφόσον η διάταξη ψηφιστεί, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να ισχύσει στα Δημοτικά το ίδιο καθεστώς με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δηλαδή την προηγούμενη της εορτής να αφιερωθεί ένα δίωρο σε εορταστικές εκδηλώσεις.