Καταιγίδα σάρωσε την Αττική (Photo)

 
ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 28/06/16 - 21:23

Σφοδρή καταιγίδα αλλά και χαλαζόπτωση έπληξαν το απόγευμα της Τρίτης την Αττική και κυρίως τα βόρεια προάστια, όπου τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα. Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει 55 κλησεις για άντληση υδάτων ενώ έχουν σημειωθεί και 40 κλήσεις για κοπή δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων σε διάφορες περιοχές.

Ακραίες καιρικές συνθήκες από το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής όπου σημειώθηκαν καταιγίδες και χαλαζόπτωση.

Το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις από πολίτες για απάντληση υδάτων από τα σπίτια τους. Μέχρι αυτή την ώρα τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στα Βριλήσσια, στα Μελίσσια, στη Νέα Ερυθραία, στην Πεντέλη και στη Δροσιά.

Κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε το ξαφνικό μπουρίνι

Το ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική προκάλεσε ορισμένα κυκλοφοριακά προβλήματα, χωρίς όμως να έχουν αποκλειστεί δρόμοι, εκτός από τον παράδρομο της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του 20ου χιλιομέτρου (στο ρεύμα της ανόδου), που έχει πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση. Ετσι, η Τροχαία κάνει αυτή την ώρα εκτροπή της κυκλοφορίας σε εκείνο το σημείο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονταν κυρίως στις περιοχές της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας

Στην περιοχή της Αττικής η πρόγνωση ανέφερε πιθανότητα τοπικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσο διαρκούν οι βροχοπτώσεις και να κινούνται με μικρές ταχύτητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Χαλάζι σε σχήμα καρυδιού κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα στα Τρίκαλα