Ληστεία στην Κηφισιά: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Αλ. Σταματιάδης στην Εντατική του «Γεννηματάς»

 
Έγκλημα στην Κηφισιά: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Αλ. Σταματιάδης στην Εντατική του «Γεννηματάς»

Ενημερώθηκε: 03/04/18 - 16:26

Μάχη για τη ζωή του ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη ΜΕΘ του «Γ. Γεννηματάς», μετά τη φονική επίθεση που δέχθηκε από δύο ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Ο 52χρονος νοσηλεύεται, διασωληνωμένος και σε βαριά καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς Αθηνών, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον σταθεροποιήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος είχε δύσκολη νύχτα, καθώς χρειάστηκε να του μεταγγίσουν είκοσι φιάλες αίμα. Φίλοι του μάλιστα έκαναν έκκληση για αίμα μέσω social media, καθώς έχει Ο ρέζους αρνητικό που θεωρείται σπάνιο και το νοσοκομείο δεν μπορούσε να καλύψει την αιμοδοσία.

Ο 52χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο χθες στις 5.35 π.μ. με τραύματα στον κορμό από πυροβόλο όπλο το οποίο είχε πλήξει πολλαπλά όργανα, καθώς και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Μετά τις άμεσες απαραίτητες ενέργειες που έγιναν στα επείγοντα, ο τραυματίας διακομίστηκε στο χειρουργείο, όπου υπεβλήθη σε πολύωρη επέμβαση από ομάδα χειρουργών διαφόρων ειδικοτήτων (γενικοί χειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, νευροχειρουργοί και ουρολόγοι). Λίγο μετά το μεσημέρι και αφού είχε ολοκληρωθεί το πρώτο χειρουργείο ο τραυματίας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, από την οποία διαπιστώθηκε αιμορραγία στο δεξί νεφρό. Ο 52χρονος οδηγήθηκε ξανά στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε νεφρεκτομή.

Νίκος Τόσκας, επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν μείωση 13% των ληστειών σε σπίτια το 2017 σε σχέση με το 2016

«Ας ελπίσουμε ο άνθρωπος να βγει από το νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή του. Γίνεται προσπάθεια να συλληφθούν οι ένοχοι», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη . «Δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, αλλά πρέπει να πούμε τα πράγματα όπως είναι. Οποιος μπορεί να φτιάξει αγγελικά πλασμένο κόσμο χωρίς προβλήματα ας έρθει να μας πει τον τρόπο», προσέθεσε.

Σοκάρει η μαρτυρία της γυναίκας του

Αλέξανδρος

«Μαζί ξυπνήσαμε. Είχαμε ακούσει θορύβους. Ο πήγε προς την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Τότε άνοιξε η πόρτα και βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα και έναν δεύτερο πίσω του. Είδα τον ληστή να χτυπά τον Αλέξανδρο με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι. Ήταν πολύ απειλητικοί και επιθετικοί. Έβριζαν και απειλούσαν σε καλά ελληνικά. Ο σύζυγός μου συνέχισε να αντιστέκεται και να χτυπά τον ληστή. Τότε είδα τον δεύτερο δράστη να πυροβολεί τον άνδρα μου από πίσω. Έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα και οι ληστές άρχισαν να τρέχουν», αυτές ήταν οι πρώτες αναφορές της σοκαρισμένης συζύγου του επιχειρηματία, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, λίγο πριν ο 52χρονος μπει στο χειρουργείο.

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Στο υπνοδωμάτιο βρήκαν και περισυνέλεξαν δύο κάλυκες από όπλο διαμετρήματος 9 mm. Η σύζυγος και ο γιος του επιχειρηματία ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν έδωσαν επίσημη κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, σε μια πρώτη περιγραφή των γεγονότων, η κ. Σταματιάδη ανέφερε ότι οι δράστες μιλούσαν ελληνικά, όμως ήταν αλλοδαποί, πιθανώς Αλβανοί. Δεν διαπιστώθηκε εάν πρόλαβαν να αφαιρέσουν αντικείμενα πριν αποχωρήσουν.

Πλέον, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στραφεί στη σκιαγράφηση του προφίλ των ληστών με σκοπό να φτάσουν στα ίχνη τους.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για τους δύο κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο, ώστε να διαπιστώσουν αν το όπλο είναι «καθαρό» ή όχι, ενώ παράλληλα αναζητούν και ίχνη dna στο σημείο της πάλης.

Επιπροσθέτως, οι έρευνες αναμένεται να βασιστούν και στην κατάθεση της συζύγου του κ. Σταματιάδη. Σύμφωνα με τα πρώτα λόγια της, οι δύο άνδρες ήταν μετρίου αναστήματος, φόραγαν μαύρα ρούχα και μιλούσαν άπταιστα ελληνικά. Το τελευταίο στοιχείο ωστόσο δεν αποκαλύπτει την εθνικότητά τους, αφού δεν αποκλείεται να είναι αλλοδαποί που μιλούν καλά ελληνικά

Τέλος, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και τα κυκλωμάτων παρακολούθησης που διαθέτουν σπίτια και καταστήματα στην περιοχή, ώστε να διαπιστωθεί το μέσο διαφυγής των δραστών.

Να σημειωθεί ότι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου δεν ήταν τυχαία καθώς οι εισβολείς φέρεται να γνώριζαν ότι το σπίτι δεν διέθετε σύστημα συναγερμού ή κάμερες.