Ληστεία Κηφισιά: Νίκος Τόσκας: Περαστικά στον επιχειρηματία, αλλά μειώσαμε την εγκληματικότητα!

Ο Νίκος Τόσκας αρκέστηκε να εκφράσει τα...περαστικά του για τον επιχειρηματία που χαροπαλεύει-Σκληρή επίθεση από ΔΗ.ΣΥ
Ενημερώθηκε: 03/04/18 - 01:29

Η ληστεία στην Κηφισιά με τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη να χαροπαλεύει από τις σφαίρες των ληστών που μπήκαν στο σπίτι του, ήταν αφορμή να σχολιάσει το συμβάν ως παρατηρητής και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Πριν από λίγες μέρες, ένας 88χρονος που τραυμάτισε με όπλο τους ληστές που πήγαν να του αποσπάσουν χρήματα, είχε γίνει αντικείμενο σχολιασμού από τον Νίκο Τόσκα  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα γίνουμε Φαρ Ουέστ», ενώ και η αστυνομία  είχε εκδώσει οδηγία προς τους πολίτες, βάσει της οποίας θα πρέπει να παριστάνουν ότι κοιμούνται εάν αντιληφθούν την παρουσία ληστών εντός του σπιτιού τους.Σήμερα όλα αυτά καταρρίφθηκαν ξανά, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρκέστηκε να εκφράσει τα περαστικά του!

 «Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και χωρίς προβλήματα. Ωστόσο καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να μειωθούν τέτοιου είδους περιστατικά», αρκέστηκε να πει ο Νίκος Τόσκας, ενώ υποστήριξε με σθένος την επίμαχη οδηγία της ΓΑΔΑ περί..ύπνου όσων βρεθούν αντιμέτωποι με κακοποιούς:  

«Κάποιοι μας χλεύαζαν για αυτή την οδηγία, όμως πρόκειται για οδηγία που δίδεται από τις αστυνομικές Αρχές όλου του κόσμου, για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες περιπτώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες» προσέθεσε ο κ. Τόσκας, επαναλαμβάνοντας πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2017 σε σχέση με το 2016 καταγράφηκαν 13% λιγότερες ληστείες σε σπίτια, ενώ και άλλα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα. «εγώ μιλάω με τα στατιστικά στοιχεία και όχι όσα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα» κατέληξε ο αν. υπουργός.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ο Τόσκας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του

 

Στο μεταξύ, σκληρή επίθεση εναντίον του Νίκου Τόσκα, πραγματοποίησε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή την ένοπλη ληστεία στην Κηφισιά. 

Σε έντονη γλώσσα, η κυρία Χριστοφιλοπούλου τονίζει ότι «δεν μπορεί οι πολίτες να φοβούνται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια επειδή ο κ. Τόσκας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του»

Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Τόσκα «αντί να αρκείται να τους προτρέπει να παριστάνουν τους κοιμισμένους, εμείς τον προτρέπουμε να ξυπνήσει επιτέλους και να προστατεύσει τους πολίτες», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από την απουσία σχεδίου αντιμετώπισης του εγκλήματος και ανοχή σε ασυδοσία οργανωμένων ομάδων.