Διαφωνία εντός της Ε.Ε. - Δεν θέλουν να δώσουν άλλα χρήματα στην Τουρκία

 
Διαφωνία εντός της Ε.Ε. - Δεν θέλουν να δώσουν άλλα χρήματα στην Τουρκία

Ενημερώθηκε: 03/04/18 - 20:16

Την ώρα που ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπινιλί Γιλντιτίμ προχωρά σε νέες προκλήσεις και απειλεί να ανοίξει τα σύνορα και να επιτρέψει τις προσφυγικές ροές να εισέλθουν στην Ευρώπη, αν δεν «αποφασίσει» τι θέλει η Ευρωπη στο ζήτημα της ένταξεις, η Ε.Ε εμφανίζεται απρόθυμη να δώσει περισσότερα χρήματα στην Τουρκία.

Der Spiegel

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «», έξι κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και η Φινλανδία αρνούνται να δώσουν περισσότερα χρήματα από τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς και ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποδεσμεύσει κονδύλια από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. Πρόταση την οποία απορρίπτει ο Πρόεδρος Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.

Τουρκία

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως κατά τη διάρκεια μυστικών συνόδων της ΕΕ πολλά άλλα κράτη – μέλη αρνήθηκαν να αποδεσμεύσουν περισσότερα κονδύλια για την Τουρκία, ενώ η Γερμανία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λεπτομερή ανάλυση αναφορικά με την χρήση των κονδυλίων από την .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γιλντιρίμ: Νέες απειλές κατά της Ε.Ε. «Αν ανοίξουμε τις πύλες...»

Ωστόσο, την ίδια στιγμή που τα κράτη -μέλη της Ε.Ε εμφανίζονται απρόθυμα να αποδεσμεύσουν περισσότερα χρήματα, η Τουρκία ευελπιστεί να λάβει ακόμα περισσότερα από τα 6 δισ. που προβλέπει η Συμφωνία για το Προσφυγικό.