Η «Δεβόρα» δεν άντεξε και τα πήρε στο κρανίο!

 
Η «Δεβόρα» δεν άντεξε και τα πήρε στο κρανίο!

Ενημερώθηκε: 24/05/18 - 14:11

Εξαλλη η Νίκη Σερέτη με προσβλητική ερώτηση δημοσιογράφου! Ο υπαινιγμός του για το αν το κοινό μπορεί να αντιμετωπίζει τους μαύρους ηθοποιούς ως καλλιτέχνες έκανε έξαλλη την πρωταγωνίστρια, η οποία κατήγγειλε το γεγονός στα social media, κάνοντας λόγο για φασισμό.

Με ρίζες από το βελγικό Κονγκό, με Ελληνα πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα, κατά καιρούς έχει πέσει θύμα ξενοφοβίας λόγω της σκουρόχρωμης επιδερμίδας της, αλλά δεν περίμενε ότι αυτό θα συνέβαινε σε συνέντευξή της.

Η ηθοποιός που γνωρίσαμε ως «Δεβόρα» στο θρυλικό σίριαλ «Εκείνες κι εγώ» δεν αποσιώπησε το γεγονός. Με μακροσκελές post στο facebook κοινοποίησε την επίμαχη ερώτηση: «Στην παράσταση και στο ελληνικό θέατρο γενικότερα συμμετέχουν μαζί σου και έγχρωμοι ηθοποιοί, όπως και πέρυσι. Το κοινό πιστεύεις ότι μπορεί πια να τους αντιμετωπίζει ως ηθοποιούς ή ψάχνει ακόμη να βρει συμβολισμούς που έχουν σχέση με τη “διαφορετικότητά” τους;»

Η απάντηση της Νίκης Σερέτη ήταν... ποταμός κατά του ρατσισμού: «Η ερώτησή σας είναι εύκολη και επικίνδυνη, αγαπητέ μου. Είναι η συνωμοσία των απαίδευτων! Αυτών με τα τσιμπλιασμένα μάτια που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Είναι ο ίδιος ο φασισμός! Ο ρατσισμός! Και πόσο κρίμα που σε αυτή τη ζωή ήρθα μιγάδα και όχι μαύρη! Είμαι σίγουρη ότι φοράμε τον ίδιο δείκτη αντηλιακού το καλοκαίρι. Παρ' όλα αυτά πάντα θα είμαι κάπου στο ενδιάμεσο. Μαύρη για τους λευκούς και λευκή για τους μαύρους. Δεν πειράζει, αυτό είναι και το βραβείο μου! Η ελευθερία μου!»

Αγανάκτηση

Αν και απέκρυψε το ονοματεπώνυμο του δημοσιογράφου, αποκάλυψε ότι πέρυσι συνεργάστηκε μαζί του στην αρχαία τραγωδία «Αίαντας», αφού είχε τις δημόσιες σχέσεις της παράστασης.

«Προφανώς δεν τον έπεισα για την καλλιτεχνική μου οντότητα, παρά τις θετικές κριτικές που απέσπασα για την ερμηνεία μου. Αφού είναι μαύρη, θα είπε!» ανέφερε με αγανάκτηση η ηθοποιός και κατέληξε: «Μέσα από μια πορεία γεμάτη από πτώσεις, νίκες και πίστη σε αυτά που αγαπάω, κατάφερα να είμαι η πρώτη μαύρη ηθοποιός στην Ελλάδα που, όπως έλεγε και ο Χατζιδάκις, “η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, άρα και ποτέ δεν θα αναστηθεί”. Δεν το λες και λίγο, αγαπητέ theatreman! Σας χαιρετώ, Νίκη Σερέτη».

Espresso

Πηγή: