Βέλγιο: Ένοπλος πυροβόλησε αστυνομικούς στη Λιέγη, τέσσερις νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 
 Βέλγιο: Ένοπλος πυροβόλησε αστυνομικούς στη Λιέγη, τέσσερις νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 29/05/18 - 13:39

Ένας ένοπλος σκότωσε δύο αστυνομικούς και έναν περαστικό σήμερα προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί και ο ίδιος στο κέντρο της Λιέγης, στο Βέλγιο, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF.

Δύο άτομα έχουν τραυματιστεί - με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ένας εξ αυτών είναι επίσης αστυνομικός. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο περαστικός ήταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που έτυχε να περνάει από τη λεωφόρο Αβρουά όπου και σημειώθηκε η επίθεση.

Η ιστοσελίδα Dh.be αναφέρει - επικαλούμενη αστυνομικές πηγές - ότι ο άνδρας πριν να πέσει νεκρός φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος

#Liege

#boulevard

#avroy

#shooting

#fusillade

#echanges

pic.twitter.com/m72CcIzr9A

2 policiers morts

May 29, 2018

Το κέντρο αντιτρομοκρατικών κρίσεων του Βελγίου παρακολουθεί την κατάσταση, ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζαν Ζαμπόν. Ωστόσο δεν είναι σαφές τι βρίσκεται πίσω από το συμβάν κατά το οποίο ο άνδρας είχε επίσης κρατήσει όμηρο μία γυναίκα, σύμφωνα με την RTBF.

Άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Λιέγης επιβεβαίωσε πως οι δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν και ο ένοπλος "εξουδετερώθηκε", αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει λεπτομέρειες του συμβάντος.

@toutoun_rens

pic.twitter.com/G3tr1cIyad

UPDATE: Video of the shootout between the Gunman and police in the city of Liege, Belgium.
2 police officers were shot dead, gunman has been neutralised
(Credit )

29 Μαΐου 2018

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν σε αναζήτηση καταφυγίου στην κεντρική λεωφόρο ντ' Αβρουά της Λιέγης, με πυροβολισμούς και σειρήνες να ακούγονται στο βάθος. Ένα βίντεο δείχνει δύο οπλισμένους αστυνομικούς να παίρνουν θέση.

#Avroy

#Liege

#gunshot

pic.twitter.com/CLXo16nST3

Coups de feu à Liège, évacuation du boulevard d’Avroy. Beaucoup de voitures de police sur place + secours

May 29, 2018

Η Λιέγη, μια βιομηχανική πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία στη γαλλόφωνη Βαλλονία, αποτέλεσε επίσης το σκηνικό ενός περιστατικού με πυροβολισμούς το 2011, όταν ένας ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 100 προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του.

Το Βέλγιο είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού μετά την ανάμιξη ενός πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με έδρα τις Βρυξέλλες στις επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι και στις Βρυξέλλες το 2016 όπου σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι.

pic.twitter.com/AJRpNP4jji

UPDATE: Gunman shouted "Allah Akbar" before he opened fire in middle of the street killing 2 police officers and a passerby, and wounded 2 more people before being neutralised.

29 Μαΐου 2018