Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο Πρόεδρος της Ιταλίας-Του εύχονται να πάθει ό,τι ο αδερφός του!

 
Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο Πρόεδρος της Ιταλίας-Του εύχονται να πάθει ό,τι ο αδερφός του!

Ενημερώθηκε: 29/05/18 - 18:23

Απειλές θανάτου δέχεται ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα μετά την κίνηση του ίδιου να φρενάρει τον σχηματισμό κυβέρνησης από τους λαϊκιστές. Μάλιστα, του εύχονται να πάθει ό,τι και ο αδερφός του, τον οποίο είχε εκτελέσει η ιταλική μαφία.

Η απόφαση του προέδρου της Ιταλίας να αποδεχθεί τον Πάολο Σαβόνα ως υπουργό Οικονομικών, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των υποστηρικτών της Λέγκας και του Κινήματος 5 Αστέρων.

Οι πιο ακραίοι από αυτούς, εύχονταν στον Ιταλό πρόεδρο να έχει την ίδια μοίρα με τον αδελφό του. Ο Πιερσάντι Ματαρέλα, πρόεδρος της περιφέρειας της Σικελίας, δολοφονήθηκε από τη μαφία το 1980. Τον πυροβόλησε εκτελεστής της μαφίας και πέθανε στα χέρια του μικρότερου αδελφού του.

Διαβάστε ακόμα: Handesblatt: Φόβοι για Italexit-Κατρακύλα για το ευρώ

Αλλοι στα social media αποκαλούν τον Ματαρέλα δικτάτορα, πραξικοπηματία, ή μαριονέτα της ΕΕ. «Η μαφία σκότωσε τον λάθος Ματαρέλα», έγραψε κάποιος χρήστης του Twitter. Αλλος, ευχήθηκε ο Ιταλός πρόεδρος να έχει έναν οδυνηρό θάνατο με ουράνιο.

Η ιταλική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις απειλές που δέχεται ο Ματαρέλα για τη ζωή του, ενώ θα αυξήσει την «παρακολούθηση» ιστοσελίδων και λογαριασμών στα social media που ζητούν να πάθει κάτι κακό ο πρόεδρος της χώρας.