Luciana Vega: Η 11χρονη «αστροναύτης» της NASA

 
Luciana Vega: Η 11χρονη «αστροναύτης» της NASA

Ενημερώθηκε: 31/07/18 - 10:10

Η Luciana Vega είναι μία 11χρονη Αμερικανίδα με καταγωγή από τη Χιλή που ονειρεύεται να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει στον Αρη. Η Luciana είναι το νέο πρότυπο που παροτρύνει τα μικρά κορίτσια να φτάσουν ως τα αστέρια. Και είναι μία κούκλα - αστροναύτης.

λ

Πίσω απο την Luciana βρίσκεται η NASA. H Luciana φτιάχτηκε για κορίτσια 6-12 χρονών ή όπως θέλει να τα αποκαλεί η NASA "Η Γενιά του Αρη". Και είναι η πρώτη αμερικάνικη κούκλα που ενθαρρύνει το ενδιαφέρον για την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά.

H NASA θέλει να ενθαρρύνει τα παιδιά να κάνουν μεγάλα όνειρα και να απλωθούν στα αστέρια.

΄λ

«Είναι τόσο σημαντικό να βρίσκεις συναρπαστικούς καινούργιους τρόπους για να εμπνεύσεις την επόμενη γενιά μας εξερευνητών του διαστήματος» έγραψε, σε blog της NASA, η αστροναύτης Megan McArthur, μέλος του συμβουλευτικού επιτελείου του πρότζεκτ που εγκαινίασε η υπηρεσία με την αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών American Doll. «Θέλω πάντα να ενθαρρύνω κορίτσια και αγόρια να κυνηγούν τα όνειρά τους, όσο μεγάλα κι αν είναι, και πιστεύω ότι βοηθάει να δείχνεις πώς αυτά τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα» συνέχισε η McArthur.

λ

Μαζί με την Luciana παρουσιάστηκε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει προσομοιώσεις και κουίζ που μπορεί κανείς να βρει είτε στην εφαρμογή είτε στον εκπαιδευτικό ιστότοπο της αμερικανικής εταιρείας. Επιπλέον, η American Doll συνεργάστηκε με τη διαστημική κατασκήνωση (Space Camp) στη Χάντσβιλ της Αλαμπάμα - εκεί όπου γεννήθηκε το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ - για να προσφέρει στολές, αξεσουάρ και αντικείμενα αλλά και διαστημικό σταθμό και οικοσύστημα του Κόκκινου Πλανήτη. Όλα τα απαραίτητα για ένα επιτυχές ταξίδι της Luciana στον Άρη.