Προς πλήρη κατάργηση των capital controls μέχρι το τέλος του χρόνου

 
Νέα χαλάρωση από τον Σεπτέμβριο των περιορισμών στα capital controls, και πλήρης κατάργησή τους μέχρι το τέλος του 2018

Ενημερώθηκε: 26/08/18 - 17:22

Σε νέα χαλάρωση από τον Σεπτέμβριο των περιορισμών στα capital controls, στοχεύει η Κυβέρνηση, με στόχο πλέον την πλήρη κατάργησή τους μέχρι το τέλος του 2018.

capital controls

Με την κατάργηση των , η Κυβέρνηση σχεδιάζει να στείλει ένα ακόμα μήνυμα προς τις διεθνείς οικονομίες και κεφαλαιαγορές, ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλέον εύρωστο και οι πολίτες εμπιστεύονται ξανά την ελληνική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες χαλαρώσεις μετά την ΔΕΘ 

Αμέσως μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) σχεδιάζεται από πλευράς Κυβέρνησης και Τράπεζας της Ελλάδος η χαλάρωση των περιορισμών στα capital controls , σε πρώτη φάση ,στην αύξηση των ποσών κεφαλαίων που μεταφέρονται από τις ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό μέσω των εμβασμάτων.

Έτσι για τους μεν ιδιώτες αναμένεται να αυξηθεί το όριο αποστολής στα 4.000-5.000 ευρώ το μήνα αντί 4.000 ευρώ ανά δίμηνο και κωδικό πελάτη που ισχύει από 1ης Ιουλίου, ενώ για όσους έχουν επιχειρηματικές συναλλαγές με χώρες του εξωτερικού το όριο των εμβασμάτων να φτάσει στα 40.000 ευρώ για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ημέρα, αντί 20.000 ευρώ που ισχύει από 1ης Ιουνίου.

Η πλήρης κατάργηση των capital controls μέχρι το τέλος του χρόνου συνδέεται, εκτός των άλλων, και με τις επιστροφές σημαντικού ύψους χρηματικών ποσών το τελευταίο διάστημα στα πιστωτικά ιδρύματα .