Γρ. Βαλλιανάτος: «Έχεις άνθρωπο μέσα στο τζάμι, κινδυνεύει κανείς από τους απ' έξω επειδή κρατάει μαχαίρι;» (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Γρ. Βαλλιανάτος: «Έχεις άνθρωπο μέσα στο τζάμι, κινδυνεύει κανείς από τους απ' έξω επειδή κρατάει μαχαίρι;»

Ενημερώθηκε: 26/09/18 - 08:42

Ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί από έναν καβγά που είχε ξεσπάσει σε καφετέρια κοντά στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος και όχι για να κλέψει. Σε αυτή την εκδοχή επέμεινε και σήμερα ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Επιχειρώντας να εξηγήσει τις κινήσεις του 33χρονου ο κ. Βαλλιανάτος είπε ότι «ένας άνθρωπος με βεβαρημένο παρελθόν καταδιώξεων βρήκε μια ανοιχτή πόρτα για να προφυλαχθεί» υποστηρίζοντας ότι Ζακ Κωστόπουλος δεν ενεπλάκη στον καβγά που προκάλεσε την αντίδρασή του.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο οποίος ήταν στενός φίλος του 33χρονου, αναρωτήθηκε, τέλος, «έχεις άνθρωπο μέσα στο τζάμι, κινδυνεύει κανείς από τους απ' έξω επειδή κρατάει μαχαίρι; Το μαχαίρι είναι τι, είναι ατον πόλεμο των άστρων που λιώνει τα τζάμια;».

Απολογείται σήμερα ο κοσμηματοπώλης

Στις 10:00 το πρωί αναμένεται να απολογηθεί ο 73χρονος κοσμηματοπώλης ο οποίος εμπλέκεται στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια, την περασμένη Παρασκευή.

Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς ο έμπορος κλώτσησε επανειλημμένα στο κεφάλι τον Ζακ.

Το κατηγορητήριο πάντως δεν αποκλείεται να αναθεωρηθεί, καθώς οι ιατροδικαστές συμπέραναν πως ο θάνατος του 33χρονου δεν προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Προθεσμία έως Παρασκευή έλαβε για την απολογία του ο 55χρονος ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου που συνελήφθη για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του νεκρού.

Ο 55χρονος έχει δηλώσει πως έδρασε ώστε να εμποδίσει τον 33χρονο να βγει από το κοσμηματοπωλείο καθώς κρατούσε μαχαίρι και πίστευε ότι αποτελούσε απειλή για τους υπόλοιπους.