Κύπελλο Ελλάδος: Ισοπαλίες σε Σπάτα και Ξάνθη

 
Κύπελλο Ελλάδος: Ισοπαλίες σε Σπάτα και Ξάνθη

Ενημερώθηκε: 26/09/18 - 20:27

Με μια "λευκή" ισοπαλία (0-0), ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους, στο Κύπελλο Ελλάδος, Ξάνθη και ΟΦΗ, για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων και δη του έβδομου, όπου και συμμετέχουν.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα «καλό» ημίχρονο, αν μπορεί να ειπωθεί βέβαια κάτι τέτοιο από τη στιγμή που οι φάσεις έγιναν με το… σταγονόμετρο, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι στο πρώτο και τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν στο δεύτερο, αλλά ο υπερβολικός αέρας ήταν τελικά εκείνος που… επικράτησε!

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Θυμιάνης, Φλίσκας, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Μελιόπουλος (58’ Κοβάσεβιτς), Ντε Λούκας, Κίκε (65’ Σαρπόνγκ), Τζουρίτσκοβιτς, Σουλεϊμάν (75’ Γέντρισεκ), Κάστρο

ΟΦΗ (4-2-3-1): Σωτηρίου, Μπολάκης, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Νάστος, Μεγιάδο (62’ Παπαστεριανός), Ντίνας (84’ Πλατέλλας), Νέιρα, Σασί, Αραβίδης (70’ Βουό)

σπατα εργοτελης

Τις ούτως ή άλλως ελάχιστες ελπίδες τους να μπουν σφήνα σε ΠΑΟΚ και Άρη εκμηδένισαν οι Αήττητος και Εργοτέλης. Σε ένα σχετικά ισορροπημένο παιχνίδι, οι Κρητικοί πλησίασαν περισσότερο στη νίκη, ωστόσο οι νεοφώτιστοι στη Football League απέσπασαν τη ισοπαλία στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου (1-1).

Λίγο πριν το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα, όταν ο Καπνίδης εκμεταλλεύτηκε ασθενή απομάκρυνση του Κοκαλά και πλάσαρε στα δίχτυα (42’). Ωστόσο στο 80’ ο δυνατός αέρας ευνόησε την ομάδα των Σπάτων και μετατρέποντας μια σέντρα του Γροντή σε γκολ, τους επέτρεψε να αποφύγουν την ήττα.