Νικ. Κακλαμάνης: Θέση στο προσκλητήριο του Κυρ. Μητσοτάκη δεν έχουν οι διαχρονικοί υβριστές της παράταξης

 
Νικ. Κακλαμάνης: Θέση στο προσκλητήριο του Κυρ. Μητσοτάκη δεν έχουν οι διαχρονικοί υβριστές της παράταξης

Ενημερώθηκε: 07/10/18 - 13:52

Στο προσκλητήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχουν θέση οι διαχρονικοί υβριστές της παράταξης, λέει ο Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξή του. «Αυτοί θα παραμείνουν εκεί που τους έχει τοποθετήσει η ιστορία», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας της ΝΔ.

Ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας στην Realnews, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταθέσει και δεύτερη πρόταση δυσπιστίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «η πρόταση δυσπιστίας δεν προαναγγέλλεται, αλλά αναγγέλλεται. Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, που θα έχει ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι στα Σκόπια, θα δούμε τι θα κάνουμε. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Αναφερόμενος στη συνάντηση της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ, δηλώνει ότι «όταν μιλάμε για αντιπολίτευση, δεν υπάρχει θέμα μυστικής διπλωματίας» και υποστηρίζει ότι η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ «είχε μια τυχαία συνάντηση, που αν είχε δημοσιοποιηθεί ουδείς θα ασχολείτο με αυτή».

Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ακόμα κι αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τα ποσοστά του, η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές και ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη θέληση του λαού, θα είναι πρωθυπουργός χωρίς “δεκανίκια”».

Τέλος, ως επικεφαλής της επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αναφέρει ότι εντός του Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τις περιφέρειες, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση στήριξης των εν ενεργεία δημάρχων που προέρχονται από τη ΝΔ, ενώ η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στο επόμενο δίμηνο.