Ρίβερ-Μπόκα: Ανεπανάληπτο φιάσκο στο "ματς του αιώνα" (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ρίβερ-Μπόκα: Ανεπανάληπτο φιάσκο στο "ματς του αιώνα" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 25/11/18 - 17:26

Η “σύγκρουση” των Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς στους τελικούς του Κόπα Λιμπερταδόρες, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, συγκέντρωσε πάνω της το ενδιαφέρον ολόκληρου του πλανήτη.

Με το πρώτο παιχνίδι μάλιστα να είναι… ματσάρα και να λήγει ισόπαλο με σκορ 2-2, αυξήθηκε ακόμη περισσότερο η προσμονή για το δεύτερο ματς στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ, που θα έκρινε και τον σπουδαίο τίτλο.

Οι δε οπαδοί των δυο ομάδων δημιούργησαν μοναδικές εικόνες, πριν από το μεγάλο παιχνίδι, που διαφήμισαν το ποδόσφαιρο, για να ακολουθήσει όμως το… φιάσκο του αιώνα, το οποίο και ξεκίνησε λίγες ώρες πριν την προκαθορισμένη σέντρα του τελικού!

pic.twitter.com/XycYVYtQj8

Boca fans ahead of the second leg of Copa Libertadores against River Plate. ?

November 24, 2018

Το λεωφορείο της Μπόκα Τζούνιορς πέρασε μπροστά από οπαδούς των γηπεδούχων, που είχαν γεμίσει τους γύρω δρόμους και κάποιοι εξ αυτών επιτέθηκαν με πέτρες και λοστούς στο πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες των φιλοξενούμενων. Οι ζημιές ήταν τεράστιες, με τα τζάμια του να έχουν σπάσει και τους παίκτες να βρίσκονται σε σοκ, ενώ κάποιοι είχαν και τραυματισμούς από τα γυαλιά. Παράλληλα, η αστυνομία φαίνεται ότι έριξε και σπρέι πιπεριού, γεγονός που προκάλεσε και αναπνευστικά προβλήματα σε αρκετούς ποδοσφαιριστές.

#CopaLibertadores2018

pic.twitter.com/UDv1yAAXx2

Boca Juniors squad suffers pepper spray attack from River Plate fans ahead of final

November 24, 2018

pic.twitter.com/uvkPt1EVzg

The Boca Juniors bus

November 24, 2018

Η Μπόκα έφτασε τελικά στα αποδυτήρια, με τους παίκτες της, όμως σε άθλια κατάσταση και μάλιστα 5 εξ αυτών διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, λόγω των τραυματισμών και των αναπνευστικών προβλημάτων.

#Boca

#River

pic.twitter.com/aaQyUpzgk2

Imágenes del interior del vestuario de tras la vergonzosa agresión al micro que los llevaba al Monumental para la final con . Muy triste...

November 24, 2018

Εκτός κλίματος αγώνα, ήταν η FIFA και η CONEMBOL. Οι δυο ομοσπονδίες πίεσαν τις δυο ομάδες να ξεκινήσει το ματς, εξαιτίας των τηλεοπτικών συμβολαίων τους και κάπως έτσι η ώρα έναρξης του αγώνα άλλαξε επίσημα τρεις φορές, προκαλώντας παγκόσμια ξεφτίλα.

Μετά από διαβουλεύσεις, το παιχνίδι αναβλήθηκε για απόψε στις 22:00, αλλά αυτό αλλά αυτό δεν απέτρεψε νέες τραγικές εικόνες στο γήπεδο, με τους οπαδούς της Ρίβερ Πλέιτ να μάχονται με την αστυνομία εντός και εκτός γηπέδου.