"Είναι ένας χαμένος..." Πάνω από 100 γυναίκες φωτογραφίζονται γυμνές κατά του Τραμπ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

 
"Είναι ένας χαμένος..." Πάνω από 100 γυναίκες φωτογραφίζονται γυμνές κατά του Τραμπ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 18/07/16 - 18:19

Εκατό γυμνές γυναίκες κρατούσαν στρογγυλούς καθρέφτες και διαμαρτύρονταν κατά του Ντόναλντ Τραμπ, στο Κλίβελαντ, παραμονή του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών. Στους παρακείμενους δρόμους στέκονταν κι άλλες γυναίκες, καλύπτοντας το γυμνό τους σώμα με σεντόνια και πετσέτες.

Ο αμφιλεγόμενος Αμερικανός φωτογράφος, Σπένσερ Τούνικ, πήρε τη φωτογραφική του μηχανή κι άρχισε να φωνάζει στις 100 γυμνές κυρίες :"Σας αγαπάμε όλες! Αυτό είναι πανέμορφο".

Ο φωτογράφος απηύθυνε δημόσιο κάλεσμα τον περασμένο Μάιο για το συγκεκριμένο event και από τότε δήλωσαν συμμετοχή σχεδόν 1.800 γυναίκες.

"Ήταν γυναίκες όλων των ηλικιών, με κάθε είδους σωματότυπο και καταγωγή και κάποιες έχουν έρθει μέχρι και από το Βέλγιο. Ορισμένες βρίσκονται εκεί για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ κι άλλες επειδή απλώς θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να δείξουν περήφανα το σώμα τους δημοσίως.

To concept είχε στόχο να γίνει αντανάκλαση προς το κτίριο όπου θα γίνεται το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν σήμερα στο Κλίβελαντ. Η ιδέα του φωτογράφου, θέλει η αντανάκλαση αυτή να συμβολίζει τη γνώση και τη σοφία των προοδευτικών γυναικών και να υμνεί τη Μητέρα Φύση.

"Αυτό είναι για εσάς και για το μέλλον μας" τους λέει ο Τούνικ. "Θα ακτινοβολήσουμε το φως σας και την δύναμή σας σε αυτήν την αρένα".