ΚΑΙΡΟΣ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019: Πρωτοχρονιά με βαρυχειμωνιά

 
ΚΑΙΡΟΣ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019: Πρωτοχρονιά με βαρυχειμωνιά

Ενημερώθηκε: 01/01/19 - 08:43

Για σήμερα 1 Ιανουαρίου 2019 η ΕΜΥ προβλέπει χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Πρωτοχρονιά. Στη δυτική Ελλάδα αναμένονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, καθώς και χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά με σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χωρά αναμένονται βροχές η χιονόνερο, ισχυρές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και χιονιά στα ορεινά-ημιορεινα της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά νότιοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Αττική

Καιρός

: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα νότια και ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μετρά). Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια μέχρι 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

χιονοπτώσεις

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και παροδικές ασθενείς στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μετρά). Βελτίωση το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 07 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και λίγα χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά. σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά μέχρι 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καταιγίδες

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στο νότιο Ιόνιο σποραδικές . Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινα καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Στερεάς (ενδεικτικά, 300 με 500 μετρά) κατά τόπους πυκνές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Στα βόρεια από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα νότια από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου.