Κεφαλονιά: Σεισμός 4,9 Ρίχτερ δυτικά του Ληξουρίου – Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία

 
σσ

Ενημερώθηκε: 12/09/26 - 23:41

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στις 20:51, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 31 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Ληξουρίου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 26 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στη Ζάκυνθο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει δεχθεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς.

Σε αυξημένη ετοιμότητα Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ

Αμέσως μετά τον σεισμό κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος.

Πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιπολίες στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο, ενώ κινητοποιήθηκε και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, καθώς και η 6η ΕΜΑΚ.

Οι Αρχές συνέχισαν να παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αναφορές για προβλήματα από τη δόνηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ