Φώφη Γεννηματά: “Παίζετε με την απλή αναλογική γιατί καταργείτε τη λογική”

 
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 21/07/16 - 22:50

"Θα μιλούσατε κύριε πρωθυπουργέ για απλή αναλογική αν οι δημοσκοπήσεις σας έδιναν πρώτο κόμμα;" Ρώτησε ρητορικά τον Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Και προσέθεσε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό "Φέρνετε την απλή αναλογική ως αριστερό φερετζέ στις πολιτικές που εφαρμόζετε και αυτό από μόνο του σας καθιστά επικίνδυνους".

Αυτή η κυβέρνηση είναι λάθος πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι η χώρα βρίσκεται στο μεταίχμιο και δυστυχώς έχει την ατυχία να έχει στο τιμόνι της την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΝΕΛ

"Μην αναζητάμε σε μας συνενόχους για τα τερτίπια σας" δήλωσε η Φώφη Γεννηματά δηλώντας την αντίθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον εκλογικό νόμο της κυβέρνησης.

"Εσείς και όχι εμείς κάνετε χαρούμενο τον κύριο Μητσοτάκη γιατί με την πολιτική σας χαρίζετε στον επόμενο επίδοξο της εξουσίας 50 έδρες μπόνους στο ποσοστό που θα φέρει. Μπορούσατε κύριε πρωθυπουργέ να έχετε συμφωνήσει και να συζητούσαμε σοβαρά. Σας είπαμε μην φέρετε αποσπασματικά πράγματα γιατί δεν θα τα στηρίξουμε. Εσείς κάνατε το αντίθετο" κατηγόρησε η Φώφη Γεννηματά τον Αλέξη Τσίπρα και επανέλαβε την πρόταση ότι η χώρα εθνική συνεννόηση και εθνικό σύστημα ανασυγκρότησης με κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας με όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου.