Φώφη Γεννηματά: Ούτε ο Σημίτης, ούτε ο Ανδρουλάκης είναι πρόεδροι του ΚΙΝΑΛ!

 
Φώφη Γεννηματά: Ούτε ο Σημίτης, ούτε ο Ανδρουλάκης είναι πρόεδροι του ΚΙΝΑΛ!

Ενημερώθηκε: 03/06/19 - 04:05

Εκλογές 2019: Αποφασισμένη να επιβληθεί στην εσωκομματική αντιπολίτευση που έχει αναπτυχθεί ξαφνικά στο Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την κρίση, που έχει προκληθει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι η Φώφη Γεννηματά.

ΑΝΤ1

ALPHA

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, με δύο συνεντεύξεις της, στις τηλεοράσεις τουκαι του , αφού δήλωσε πως δεν καταλαβαίνει «τι φοβάται ο κ. Βενιζέλος και δεν θέλει να ζητήσει την ψήφο των πολιτών», τόνισε κατηγορηματικά, απαντώντας σε όσους την κατηγορούν ότι έκανε μια λάθος κίνηση σε λάθος πολιτικό χρόνο.

«Από πότε ένας πρόεδρος κόμματος πρέπει να είναι όμηρος των προσωπικών στρατηγικών των στελεχών;» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλαζονεία Καμίνη: Δεν πιστεύω ότι κρίνονται όλα από την παραμονή ή την αποχώρηση Βενιζέλου

Κώστα Σημίτη,

Ενδεικτική όμως της απόφασής της να επιβάλλει την γραμμή της είναι η απάντηση που έδωσε όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δυσαρέσκεια του αλλά και τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη που μίλησε για αρνητική εξέλιξη στο κόμμα, μετά την αποχώρηση Βενιζέλου.

«Σέβομαι τον Κώστα Σημίτη, τον έχω στηρίξει σε όλα όσα ανυπόστατα του έχουν προσάψει, αλλά ο κ. Σημίτης, αυτή τη στιγμή, δεν είναι πρόεδρος του κόμματος», δήλωσε η κυρία Γεννηματά και προσέθεσε «και ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας ευρωβουλευτής και οφείλει να κάνει το καθήκον του από τη δική του θέση ευθύνης».

Τέλος, ότι η Φώφη Γεννηματά, προειδοποίησε τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ πως όποιος δημιουργήσει εσωστρέφεια και πρόβλημα ενότητας στην παράταξη σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία «θα κριθεί αυστηρά».

Δείτε τη συνέντευξη στον ALPHA:

Για τον Βαγγέλη Βενιζέλο η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τη λύπη της για την απόφασή του να μη διεκδικήσει επανεκλογή με σταυρό.

«Στη θέση του θα διεκδικούσα τον σταυρό και την αξιολόγηση των ψηφοφόρων», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

«Έκρινα ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλω να στείλω στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, στους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας δεν συμβολίζει τη θέση που είχε κάποιος στο παρελθόν, αλλά αυτά που θα κάνει στο μέλλον ενώ τόνισε ότι τίθεται ζήτημα ηθικής.

«Υπάρχει ένα ζήτημα ηθικής στην πολιτική, τα στελέχη αξιολογούνται για την ηθική τους σε κάθε φάση και ειδικά πριν τις εκλογές», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το εάν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ μετεκλογικά εφόσον προκύψει τέτοια περίπτωση στην επόμενη των εκλογών η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι «η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη αντιπολίτευση».