Ζώδια:Αφιέρωμα στο ζώδιο του Καρκίνου (22/6-22/7) από την Αλεξάνδρα Καρτά

 
Ζώδια: Αφιέρωμα στο ζώδιο του Καρκίνου (22/6-22/7) από την Αλεξάνδρα Καρτά

Ενημερώθηκε: 20/06/19 - 23:53

Η Αλεξάνδρα Καρτά αναλύει τις κινήσεις του ζωδιακού χάρτη και μας βοηθά να χαρτογραφήσουμε το ζώδιο του Καρκίνου (22/6-22/7).

Το ζώδιο του Καρκίνου ταυτίζεται με την μητρότητα, αλλά και την προστατευτική αγάπη. Είναι το πρώτο από τα τρία ζώδια που αντιπροσωπεύουν το υγρό στοιχείο και φανερώνει μία υπερευαισθησία και έναν μεγάλο συναισθηματισμό. Η διάθεση του μεταβάλλεται συχνά, όπως τα πρόσωπα της Σελήνης που τον αντιπροσωπεύουν, ενώ η κινητήρια δύναμη του Καρκίνου εκφράζεται με το ρήμα [αισθάνομαι] και η επιθυμία του είναι να ζει μέσα σε ένα προστατευτικό περιβάλλον που έχει επιλέξει. Το περίβλημα του επιθυμεί να είναι σκληρό και άκαμπτο, ώστε να μην πληγώσει κανείς τα συναισθήματα του, που βρίσκονται προστατευμένα μέσα σε αυτό.

Πολλές φορές νιώθει ότι τον παραμελούν και ότι δεν παίρνει την αγάπη που του είναι απαραίτητη για να νιώθει ασφάλεια και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος ώστε να προσκολλάται σε καταστάσεις και πρόσωπα, όχι με υγιές τρόπο. Η κρυφή πλευρά του Καρκίνου σχετίζεται πάντα με εξαρτίσεις, στενούς δεσμούς και συναισθήματα, που κάποιες φορές αγκαλιάζουν τόσο σφικτά, που βγαίνει μία μορφή ανασφάλειας και πόνου, πολύ επικίνδυνη για εκείνους. Ο Καρκίνος είναι τόσο έντονα ταυτισμένος με τις ανάγκες και τα συναισθήματα εκείνων που αγαπά, σε σημείο που είναι δύσκολο να καθορίσει την δική του θέση. Έτσι αυτό το ευαίσθητο πλάσμα έχει προορισμό να κρατά σε ασφάλεια ότι αγαπά, ακόμη και αν χρειαστεί να θυσιάσει και να θυσιαστεί. .