Τα δύο Pepper Robots που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τους Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες

 
Τα δύο Pepper Robots που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τους Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες

Ενημερώθηκε: 01/07/19 - 10:26

Το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Νέες Tεχνολογικές Τάσεις σε εφαρμογές/υπηρεσίες – Robotics» απέσπασε η Επιχειρηματική Μονάδα Πληροφοριακών Συστημάτων & Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στα βραβεία “Impact BITE Awards 2019”.

11

Στο πλαίσιο της διαρκούς δραστηριοποίησής του στο πεδίο της καινοτομίας και της υλοποίησης νέων τεχνολογικών τάσεων για τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών του, το αεροδρόμιο της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2018 έθεσε σε λειτουργία δύο PepperRobots. Τα πρώτα ανθρωποειδή ρομπότ που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τους Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες, δεν ξεπερνούν τα 120 εκατοστά, έχουν ανθρώπινη ομιλία, αναγνωρίζουν πρόσωπα και, πάνω απ’ όλα, έχουν επικοινωνιακό ταλέντο και νοημοσύνη. Σχεδιάστηκαν και εκπαιδεύτηκαν ώστε να δίνουν πληροφορίες στους επιβάτες σε πραγματικό χρόνο, αλλά και για να τους διασκεδάζουν με ένα πρωτοποριακό τρόπο στο χώρο του αεροδρομίου.

Στη βασική φωτογραφία: Η ομάδα της Επιχειρηματικής Μονάδας Πληροφοριακών Συστημάτων & Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στα βραβεία “Impact BITE Awards 2019” (28 Μαΐου 2019).