Από πτώση και ακαριαίος ο θάνατος της αστροφυσικού

 
Από πτώση και ακαριαίος ο θάνατος της αστροφυσικού

Ενημερώθηκε: 08/08/19 - 14:07

Έκλεισε ο κύκλος της τραγωδίας στην Ικαρία με τον θάνατο της 35χρονης αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ.

Ο ιατροδικαστής που βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να εξετάσει τα αίτια του θανάτους της, απεφάνθη σύμφωνα με την σορό, αλλά και τον γύρο χώρο ότι έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

«Μετά την αυτοψία του χώρου όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος», είπε αρχικά ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, συμπληρώνοντας ότι η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ θα μεταφερθεί σήμερα, Παρασκευή, στην Αθήνα για νεκροψία-νεκροτομή.

«Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες υπάρχει μία πρωτογενής κηλίδα κάτω από το κεφάλι του θύματος. Και τα άλλα στοιχεία που έχουμε συλλέξει συνάδουν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος από πτώση από μεγάλος ύψος», σημείωσε.

Το χρονικό 

Τα ίχνη της 35χρονης χάθηκαν το πρωί της Δευτέρας, όταν έφυγε από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο που έμενε με τον σύντροφό της στο 4ο χιλιόμετρο του δρόμου που συνδέει τον Αγ. Κήρυκο με την περιοχή Φάροι, προκειμένου, όπως συνήθιζε, να πάει για τρέξιμο.

Τρεις ώρες αργότερα και ενώ η γυναίκα δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, ο σύντροφός της δήλωσε εξαφάνιση στο Α.Τ. Αγ. Κηρύκου. Ακολούθησαν έρευνες από τα τοπικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και από εθελοντές διασώστες, τα οποία ενισχύονταν όσο περνούσαν οι ώρες.

Το πρωί της Τρίτης μετέβησαν στο νησί αστυνομικοί από την Ασφάλεια Σάμου, καθώς επίσης και δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ χθες στις έρευνες πήρε μέρος κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών εφοδιασμένο με ειδικό μηχάνημα γεωεντοπισμού.

O εντοπισμός της άτυχης 35χρονης έγινε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης από εθελοντή διασώστη. Το σώμα της βρέθηκε μέσα σε χαράδρα 20 μέτρων, καταπλακωμένο από βράχο και σε κοντινή απόσταση από το δωμάτιο που διέμενε με τον συντροφό της.