Λέρος: Στα ίχνη των δραστών οι Αρχές

 
LEROS

Ενημερώθηκε: 12/09/19 - 10:52

Πιο κοντά στα ίχνη των δραστών της Λέρου οι Αρχές. Τα στοιχεία που αποκάλυψε χθες ο εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με την υπόθεση αφαίρεσης των δύο αντιαρματικών, των ναρκών κατά προσωπικού, των οπλοβομβίδων, των αμυντικών χειροβομβίδων, των σφαιρών και του βραδύκαυστου φιτιλιού από τις αποθήκες ασφαλείας της ΥΝΤΕΛ δείχνουν ότι είτε οι κάμερες ασφαλείας έδωσαν στις Αρχές πολύτιμο υλικό είτε κάποιος από όσους κατέθεσαν μίλησε και έδωσε αξιοποιήσιμες πληροφορίες.

Στο μικροσκόπιο 10 στελέχη που είχαν την ευθύνη της ασφάλειας των αποθηκών

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας αποκάλυψε ότι η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού από την αποθήκη της ναυτικής βάσης της Λέρου έγινε σταδιακά και από τα λεγόμενά του φάνηκε πως έχουν ενεργή ανάμειξη πρόσωπα μέσα από τη μονάδα.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν από την πρώτη στιγμή οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση. Η «δουλειά», δηλαδή, έγινε εκ των έσω. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει αρχικά 10 στελέχη που είχαν την ευθύνη της ασφάλειας των αποθηκών όπου φυλάσσεται ο φόρτος μάχης τον ΟΥΚ.

«Θέλω να πω ότι η συγκεκριμένη απώλεια δεν ήταν μια φορά, αλλά μπορεί να ήτανε και περισσότερες φορές σταδιακή αφαίρεση λόγω των όπλων που φαίνεται να λείπουν» διευκρίνισε ο Στέλιος Πέτσας. Επανέλαβε, επίσης, αυτό που είπε ο υπουργός Άμυνας, ότι η απώλεια του στρατιωτικού υλικού έγινε σε προγενέστερο χρόνο, τονίζοντας ότι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου απλώς διαπιστώθηκε και το ανέδειξε αμέσως η σημερινή κυβέρνηση.

Απώλεια υλικού 

«Το βασικό ζητούμενο που ξέρουμε είναι ότι έγινε τώρα, αρχές Σεπτεμβρίου, η παράδοση – παραλαβή και ελέγχθηκε το υλικό, όπου βρέθηκε ότι υπάρχει απώλεια. Η προηγούμενη πλήρης καταγραφή είχε γίνει το προηγούμενο έτος. Άρα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ιδίως από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 φαίνεται από ενδείξεις ότι μπορεί να έχει υπάρξει απώλεια του υλικού» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για λογιστικό λάθος, αλλά για απώλεια που οφείλεται σε αφαίρεση, «κατά πάσα πιθανότητα κλοπή», Κατά άλλες, όμως, πληροφορίες έγινε καταμέτρηση και τον Μάιο, χωρίς να διαπιστωθεί κάποια απώλεια.

Όπως και να έχει πάντως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει προς το παρόν το ενδεχόμενο να συνδέεται η κλοπή με τρομοκρατία ή οτιδήποτε άλλο (εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών ή πώληση κ.α.). Ο κ. Πέτσας άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. «Υπάρχουν πάρα πολλές εξηγήσεις. Δεν θα ήθελα να προτρέχω. Είναι θέματα σοβαρά και δεν θα ήθελα να κάνουμε σπέκουλα πάνω σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία»