Η Porcshe μαζί με την Boeing φτιάχνουν το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) 

 
Η Porcshe μαζί με την Boeing φτιάχνουν το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) 

Ενημερώθηκε: 13/10/19 - 15:12

Η Porcshe και η Boeing ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο. Στόχος τους να κατασκευάσουν ένα όχημα, που όπως λένε οι δύο εταιρείες, θα είναι ένα «εκλεπτυσμένο αστικό όχημα εναέριας κινητικότητας».

Σε δημοσίευμά της η Porsche εξήγησε το κόνσεπτ του φιλόδοξου πρότζεκτ και ανέφερε πως η Boeing υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας, προκειμένου οι δύο κολοσσοί να «εξερευνήσουν τις δυνατότητες αυτού του ιπτάμενου οχήματος και να επεκτείνουν την αστική μετακίνηση και στον εναέριο χώρο. Μ’ αυτή τη συνεργασία, οι δύο εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν την ισχύ που η καθεμιά έχει στην αγορά της στο πλαίσιο της μελέτης για το μέλλον των πολυτελών ιπτάμενων οχημάτων».

Πρόσφατα, η Porsche είχε ανακοινώσει ότι πραγματοποιεί έρευνες για τη δημιουργία ιπτάμενων ταξί. Ενώ, η Boeing πρόσφατα πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση για ένα όχημα κάθετης απογείωσης, με χώρο για δύο ή τέσσερις επιβάτες και εμβέλεια 80 χλμ.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο εταιρείες δεν παρείχαν πληροφορίες για τα κεφάλαια που πρόκειται να επενδυθούν στο εγχείρημα ή για τις προδιαγραφές του υπό εξέλιξη οχήματος, την τιμή ή τις πιθανές ημερομηνίες ολοκλήρωσης της κατασκευής του.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr