Τι λέει ο Γιώργος Βλάχος για την ΕΛΣΤΑΤ και την ΝΔ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

 
Τι λέει ο Γιώργος Βλαχος για την ΕΛΣΤΑΤ και την ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 08/08/16 - 16:26

Ο βουλευτής της Ν.Δ., Γ. Βλάχος, μίλησε για το έλλειμμα του 2009 και την υπόθεση Γεωργίου. «Δεν νομίζω ότι στη Ν.Δ. έχει κανείς αντίρρηση να ελεγχθεί η περίοδος του 2009 και να βρεθούν τα πραγματικά στοιχεία», σημείωσε ο κ. Βλάχος και πρόσθεσε ότι «αυτήν την ταραγμένη περίοδο, ποιος έχει αντίθετη γνώμη και δεν θέλει να ελεγχθεί; Εμείς λέμε να ελεγχθεί και ό,τι βγει και για όποιον βγει».

Συγκεκριμένα για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων ανέφερε: «Εκείνη η περίοδος πρέπει να ελεγχθεί, δεν κατηγορούμε κανέναν, αλλά όχι ελαφρά τη καρδία, σε ένα έλλειμμα 15,7% και να μην το συζητάμε... Αυτό κατά τη γνώμη μου ήταν άδικο. Δεν νομίζω ότι κανείς στη ΝΔ μπορεί να έχει αντίρρηση να ελεγχθεί η περίοδος εκείνη και να βρεθούν ποια ήταν τα πραγματικά στοιχεία. Δηλαδή να πούμε εκείνη την περίοδο, ξέρετε πώς φούσκωσε το έλλειμμα; Φούσκωσε γιατί ενεγράφησαν τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ. Έπρεπε να εγγραφούν; Στις άλλες χώρες τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, εγγράφονται στο έλλειμμα; Όχι! Σ' εμάς, γιατί γράφτηκαν; Αυτήν την ταραγμένη περίοδο, ποιος έχει αντίθετη γνώμη και δεν θέλει να ελεγχθεί; Εμείς λέμε να ελεγχθεί και ό,τι βγει και για όποιον βγει».

Για την «επανίδρυση του κράτους» σημείωσε: «Η επανίδρυση σίγουρα δεν έγινε, και να σας πω και κάτι... Ίσως ήταν ένας μαξιμαλιστικός στόχος, τον οποίο είχαμε θέσει τότε ως Ν.Δ. ότι θα καταφέρουμε. Αν σήμερα μου ζητάτε να κάνω αυτοκριτική, θα πω: Ναι, δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε στην επανίδρυση του κράτους και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα».

Τέλος για τις "σχέσεις" Τσίπρα- Καραμανλή δήλωσε: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο (σ.σ.: ότι υπάρχει καλή σχέση και «υπόγεια» διαδρομή), ποια καλή σχέση; Από όσο είμαι σε θέση να ξέρω, δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία, πέρα από τα κοινωνικά, θέλω να πω, όπως οι συναντήσεις στη Βουλή».

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης.

Σχετικά θέματα:

Βουλευτές της ΝΔ αρχίζουν να απομονώνουν τον Μητσοτάκη για την ΕΛΣΤΑΤ

Τα tweet του Γιώργου Κουμουτσάκου για τον Α. Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ

Απόφαση βόμβα του Αρείου Πάγου κατά του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Βουλευτές της ΝΔ αρχίζουν να απομονώνουν τον Μητσοτάκη για την ΕΛΣΤΑΤ

Παραπέμπεται και για κακούργημα ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009