Μόλις 18 απεργοί στο μετρό προκάλεσαν το πρωινό χάος στην Αθήνα και την ταλαιπωρία 1,5 εκατ. πολιτών

 
Μόλις 18 απεργοί στο μετρό προκάλεσαν το πρωινό χάος στην Αθήνα και την ταλαιπωρία 1,5 εκατ. πολιτών

Ενημερώθηκε: 17/12/19 - 19:20

Οργή και αγανακτηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι η απίστευτη πρωινή ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της Αθήνας, έγινε λόγω της στάσης εργασίας στο μετρό μόλις 18 εργαζομένων από τους συνολικά 850 της εταιρείας!

Και αυτοί οι 18 έκαναν στάση εργασίας για να μην μετακινηθούν 21 εργαζόμενοι από υπηρεσίες γραφείου στα εκδοτήρια εισιτηρίων εν' όψει και των εορτών.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως μια συνδικαλιστική μειοψηφία προχώρησε αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι σε αυτή την απόφαση.

Τόνισε επίσης ότι τα συγκεκριμένα άτομα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν μεταφερθεί σε διοικητικές θέσεις με αποτέλεσμα να λειτουργούν 21 εκδοτήρια και να υπολειτουργούν τα υπόλοιπα 40.

Σύμφωνα με όσα είπε αργότερα στο protothema.gr ο κ. Κεφαλογιάννης αυτοί οι 18 εργαζόμενοι, που έκαναν απεργία στο σύνολο των 486 εργαζομένων-μελών του σωματείου ΣΕΛΜΑ-Μετρό, είχαν βάρδια σήμερα το πρωί. Οι εργαζόμενοι-μέλη του συγκεκριμένου σωματείου είναι 855, ενώ σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που παρέθεσε στο protothema.gr ο κ. Κεφαλογιάννης, πρωινή υπηρεσία σήμερα είχαν 1.158 εργαζόμενοι, μέλη των τριών σωματείων του Μετρό της Αθήνας.

«Προφανώς αυτοί οι 18 εργαζόμενοι που δήλωσαν απεργοί υπηρετούν σε κρίσιμα πόστα για τη λειτουργία των συρμών και γι' αυτό παρότι ο αριθμός είναι τόσο μικρός, εντούτοις το μέσο δεν λειτούργησε», είπε ο κ.Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, μεγάλος αριθμός εργαζομένων ενώ δήλωσε ότι εργάζεται κανονικά, εντούτοις πρακτικά δεν παρέσχεσαν τις υπηρεσίες τους. «Στο σύνολο των εργαζομένων σήμερα, σε όλες τις βάρδιες έχουν δηλωθεί 270 απουσίες για διάφορους λόγους: ρεπό, ασθένειες, κανονικές άδειες», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.