Πως οι Ρώσοι κατάσκοποι είχαν λύσει το πρόβλημα με το μεθύσι και το hangover

 
Πως οι Ρώσοι κατάσκοποι είχαν λύσει το πρόβλημα με το μεθύσι και το hangover

Ενημερώθηκε: 02/01/20 - 02:40

Όλοι μισούν τα συμπτώματα που εμφανίζονται μετά από μια μεθυσμένη νύχτα και οι Ρώσοι κατάσκοποι έχουν βρει το αντίδοτο. Όλοι απεχθάνονται τα συμπτώματα μετά από ένα μεθύσι, το λεγόμενο hangover και η αντιμετώπισή του μοιάζει αδύνατη.

Σύμφωνα με τη Ρωσική ομοιοπαθητική ωστόσο, μικρές δόσεις θειοθειικού νατρίου, που χρησιμοποιείται από τις Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, αποτελεί μια καλή θεραπεία για ένα hangover.

Ο γιατρός Μιχαήλ Λούσικ, υποστηρίζει πως το θειοθειικό νάτριο έχει την ιδιότητα να απορροφά το αλκοόλ και έτσι μπορεί να αποφευχθεί η μέθη. Η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του αλκοολισμού, με τη μακρόχρονη χρήση του να δημιουργεί απέχθεια προς το αλκοόλ.

Ο Λούσικ ωστόσο, επεσήμανε πως η κατάχρηση του θειοθειικού νατρίου έχει παρενέργειες και συμπτώματα όπως διάρροια και ναυτία. Για όσους προτιμούν λιγότερα δραστικά μέτρα κατά της μέθης, η ομοιοπαθητική συμβουλεύει να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού με το αλκοόλ αλλά και την επόμενη ημέρα.

Αν και οι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και καιρό να βρουν μια θεραπεία για το hangover, δεν έχει ανακαλυφθεί κάποια κοινώς αποδεκτή θεραπεία. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως η μέθη προκαλεί φλεγμονές και αφυδάτωση, τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν τα άβολα συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ανίκητη δίψα, έμετους και μυικούς πόνους.

Για να αντιμετωπίσουμε ένα hangover, ακολοθούν κάποιες απλές συμβουλές που μπορεί να μην το θεραπεύουν αλλά μειώνουν την έντασή του.

Μην πίνετε αλκοόλ

Η πιο απλή και εύκολη συμβουλή που μπορείτε να ακολουθήσετε

Καταναλώστε πολύ φαγητό

Ιδιαιτέρως φαγητά με λίπη ή λάδι. Η λογική πίσω από αυτή τη συμβουλή είναι απλή. Ένα γεμάτο στομάχι δεν μπορεί να απορροφήσει εύκολα το αλκοόλ στο αίμα. Καταναλώνοντας φαγητό με πολύ λίπος, βοηθάει και την επόμενη ημέρα. Οι Γερμανοί για παράδειγμα, τρώνε το katerfruhstuck, ένα πρωινό για το hangover, που περιλαμβάνει πίκλες τυλιγμένες σε χοιρινό φιλέτο.

Καταναλώστε πολύ νερό

Εδώ η λογική είναι ακόμα πιο απλή. Για να αποφύγετε την αφυδάτωση από το hangover, πρέπει να πιείτε νερό. Ο γενικός κανόνας είναι ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτήρι ποτού.

Να αποφεύγετε τα «μαύρα» ποτά

Αυτά τα ποτά είναι τα λικέρ, το κόκκινο κρασί και το ουίσκυ. Περιέχουν παράγοντες που βοηθούν στη γεύση αλλά αυτοί οι παράγοντες λέγεται πως συνεισφέρουν σε μεγαλύτερο hangover.

Μην καπνίζετε ή χρησιμοποιείτε ναρκωτικά ταυτόχρονα

Συνδυάζοντας πράγματα που επιβαρύνουν τον οργανισμό σας είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγετε, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Κοιμηθείτε

Είτε επιστρέψατε από κάποιο πάρτυ είτε ξυπνήσατε με έναν φρικτό πονοκέφαλο, οι επιστήμονες λένε πως το επόμενο πρωινό πρέπει να κοιμηθείτε αρκετά. Εννοείται βέβαια πως πρέπει να κοιμηθείτε στο κρεβάτι σας, σε μια άνετη στάση και όχι σε κάποιο παγκάκι ή στο πάτωμα με άλλους να κοιμούνται δίπλα σας.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr