Λονδίνο: Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα σε περιστατικό που συνδέεται με την τρομοκρατία

 
Λονδίνο: Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα σε περιστατικό που συνδέεται με την τρομοκρατία

Ενημερώθηκε: 02/02/20 - 19:25

Η αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε σήμερα ότι ένας άνδρας που πυροβολήθηκε σε ένα περιστατικό που συνδέεται με την τρομοκρατία στο νότιο τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας είναι νεκρός.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο άνδρας που πυροβολήθηκε από την αστυνομία γύρω στις 2.00 μ.μ. σήμερα στην οδό Στρέταμ (νότιο Λονδίνο) είναι νεκρός», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Twitter. Στο περιστατικό τραυματίστηκαν δύο άτομα.

#UK

#streatham

#London

pic.twitter.com/RCV5KralDE

URGENT: VIDEO- TERRORIST incident in , south , several people injured, terrorist shot by police. Area secured for now

February 2, 2020

Νωρίτερα, η αστυνομία ανέφερε ότι πυροβόλησε σήμερα έναν άνδρα στο νότιο Λονδίνο αφότου αρκετοί άνθρωποι φέρεται να μαχαιρώθηκαν, σε ένα περιστατικό το οποίο η αστυνομία χαρακτήρισε ως σχετιζόμενο με την τρομοκρατία.

«Ένας άνδρας πυροβολήθηκε από ένοπλους αστυνομικούς στο Στρέταμ (νότιο Λονδίνο). Σε αυτό το στάδιο ένας αριθμός ανθρώπων φέρεται να έχουν μαχαιρωθεί. Οι περιστάσεις ερευνώνται -- το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως σχετιζόμενο με την τρομοκρατία», ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η αστυνομία συνέστησε στον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή.

#streatham

#news

pic.twitter.com/sx7HxSDDMc

3 people stabbed, they're on the floor, not sure if dead or alive, and the responsible had a knife. Fires were shot from the police.

February 2, 2020

Πολλά βίντεο της σκηνής αναρτήθηκαν στο Twitter αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν από το πρακτορείο Ρόιτερ. Σε ένα από αυτά, φαίνεται ένας άνδρας πεσμένος στο έδαφος σε έναν εμπορικό δρόμο και τουλάχιστον δύο ένοπλοι αστυνομικοί προτάσσουν τα όπλα τους πίσω από ένα αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά με τα μπλε φώτα του αναμμένα.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει ελικόπτερα να υπερίπτανται του σημείου και αστυνομικά αυτοκίνητα στους παρακείμενους δρόμους.

#UK

#streatham

#London

pic.twitter.com/RCV5KralDE

URGENT: VIDEO- TERRORIST incident in , south , several people injured, terrorist shot by police. Area secured for now

February 2, 2020

Ενας 19χρονος φοιτητής ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό και δήλωσε στο πρακτορείο PA: «Διέσχιζα τον δρόμο όταν είδα έναν άνδρα με ένα μαχαίρι και ασημένια δοχεία στο στήθος του τον οποίο κυνηγούσε κάποιος που υποθέτω ότι ήταν αστυνομικός με πολιτικά ρούχα. Στη συνέχεια ο άνδρας δέχθηκε πυροβολισμούς νομίζω ότι άκουσα τρεις αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς. Αμέσως μετά έτρεξα στη βιβλιοθήκη για να είμαι ασφαλής. Από εκεί είδα ασθενοφόρα και ένοπλους αστυνομικούς να φτάνουν στο σημείο».

Το τελευταίο παρόμοιο περιστατικό στο Λονδίνο ήταν τον Νοέμβριο, όταν η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα που φορούσε ψεύτικο γιλέκο με εκρηκτικά και ο οποίος είχε σκοτώσει με μαχαίρι δύο ανθρώπους και είχε τραυματίσει τρεις ακόμα προτού εξουδετερωθεί από τους περαστικούς. Οι αρχές είχαν αποκαλέσει το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση.