Κόρινθος: Αιματηρή μάχη αστυνομικών με επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς

 
Κόρινθος: Αιματηρή μάχη αστυνομικών με επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς

Ενημερώθηκε: 08/02/20 - 23:55

Μάχη με τρεις επικίνδυνους Αλβανούς αστυνομικούς έδωσαν το μεσημέρι στην Αρχαία Κόρινθο αστυνομικοί συνεπικουρούμενοι από δυνάμεις των Ειδικών Δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών σε Καλαμάτα, Πάργα κ.α., εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Μακεδονίας.

Όμως το τμήμα Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής που είχε ακολουθήσει τα ίχνη τους σκληρών Αλβανών κακοποιών έκρινε ότι η επιχείρηση συλλήψής τους έπρεπε να γίνει στην Αρχαία Κόρινθο.

Όταν οι Αλβανοί αντιλήφθηκαν πως είναι παγιδευμένοι, έβγαλαν τα όπλα τους και άρχισαν τα πυροβολούν κατά των αστυνομικών. Μάλιστα αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι στο ίδιο σημείο υπήρχαν περίπου 60 Γάλλοι μαθητές οι οποίοι έκαναν εκδρομή.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ “απάντησαν” στα πυρά, και τελικά δύο από τους κακοποιούς τραυματίστηκαν. Ένας από αυτούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου και ο άλλος στο Θριάσιο. Ο τρίτος συνελήφθη.

Στις έρευνες συμμετείχε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ ενώ στο σημείο είχαν μεταβεί και ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ Αττικής οι οποίοι αναζητούν έναν ακόμα 30χρονο Αλβανό κακοποιό ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης. Τ

ο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι Αλβανοί κακοποιοί, όπως έγινε γνωστό, είναι νοικιασμένο και μεταφέρθηκε ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά.

Μέσα σ' αυτό οι άνδρες της Ελ.ΑΣ βρήκαν ένα καλάζνικοφ και αυτήν την ώρα η επιχείρηση συνεχίζεται προκειμένου να βρεθεί το κρησφύγετό τους όπου θα υπάρχουν όπλα και χρήματα. Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι οι κακοποιοί ετοίμαζαν μια νέα μεγάλη ληστεία.

Η επιχείρηση αυτή έγινε ένα 24ωρο μετά από μία άλλη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, για τη σύλληψη 44χρονου φυγόποινου.

Εις βάρος των τριών κακοποιών φέρεται να εκκρεμούσαν πολλαπλές καταδικαστικές αποφάσεις για μια σειρά αδικημάτων.