Alpha: Μπαίνουμε στο alphatv.gr και μαζί #menoumespiti

 
Alpha: Μπαίνουμε στο alphatv.gr και μαζί #menoumespiti

Ενημερώθηκε: 04/04/20 - 13:37

Η περίοδος της καραντίνας μπορεί να γίνει μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία όταν έχεις την κατάλληλη παρέα.

Ή καλύτερα, όταν ξέρεις πού να την αναζητήσεις. Μπες στο https://www.alphatv.gr, βρες τα ειδικά διαμορφωμένα microsites «Μαγειρική στο σπίτι» και «Παιδιά στο σπίτι» και δεν θα αναρωτηθείς ξανά, τι να κάνεις με τον ελεύθερο χρόνο σου.

Alpha

Ο παρουσιάζει μια ειδική online ενότητα στο https://www.alphatv.gr/kids, η οποία περιλαμβάνει προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά στο σπίτι. Πρόκειται για τα εκπαιδευτικά έντυπα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, τα οποία έχει εξασφαλίσει ο Alpha ως χορηγός επικοινωνίας του ΕΜΣΤ και διατίθενται σε μορφή PDF με δωρεάν download, για παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Τα έντυπα αυτά περιέχουν ευχάριστους και δημιουργικούς τρόπους απασχόλησης για τα παιδιά κάθε ηλικίας με αφορμή τη μοντέρνα τέχνη και συγκεκριμένα τις συλλογές που φιλοξενούνται στο ΕΜΣΤ από αναγνωρισμένους Έλληνες αλλά και ξένους καλλιτέχνες. Το υλικό ανανεώνεται συνεχώς με νέα έντυπα από το ΕΜΣΤ, αλλά και νέες προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών από το σπίτι.

Ακόμα μία πολύ δημοφιλής ασχολία για να περάσουμε το χρόνο μας στο σπίτι ως ενήλικες, είναι η μαγειρική, γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι τα βίντεο των συνταγών του Alpha, συγκεντρώνουν κάθε μήνα περισσότερα από 230.000views.

Ο Alpha από τις πρώτες κιόλας ημέρες περιορισμών και απαγόρευσης της κυκλοφορίας, έδωσε στους followers του έναν ακόμη λόγο να ακολουθήσουν το #menoumespiti και να καλλιεργήσουν το ταλέντο και την αγάπη τους για τη μαγειρική με ένα κλικ στο https://www.alphatv.gr/mageiriki/.

Η ενότητα «Μαγειρική στο σπίτι», είναι ουσιαστικά μία μεγάλη συλλογή «επώνυμων» συνταγών από όλες τις εκπομπές του σταθμού. Φυσικά πρωτοστατεί ο Άκης Πετρετζίκης και το «Kitchen Lab» του, ενώ συμπεριλαμβάνονται και οι συνταγές που προβάλλονται καθημερινά από την ενότητα της μαγειρικής στις υπόλοιπες εκπομπές του Alpha. Στο microsite θα βρεις τις συνταγές κατηγοριοποιημένες («Συνταγές με κοτόπουλο», «Καθημερινές, αλμυρές συνταγές», «Συνταγές για γλυκά» και «Υγιεινές, light συνταγές»), έτσι ώστε να καλύπτεις τις καθημερινές διατροφικές σου ανάγκες, ανάλογα και με την όρεξή σου. Η ενότητα ανανεώνεται με συνταγές που ταιριάζουν στην εποχή και τα υλικά της. Ενόψει των ημερών του Πάσχα, φτιάχνουμε πολλές νηστίσιμες, αλλά και αγαπημένες πασχαλινές συνταγές που θα προβάλλονται στις εκπομπές του Alpha.