Απαράδεκτη παρέμβαση Κομισιόν υπέρ Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

 
Απαράδεκτη παρέμβαση Κομισιόν υπέρ Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ενημερώθηκε: 24/08/16 - 14:49

Απαράδεκτη παρέμβαση της Κομισιόν υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, διά στόματος Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριάν Τίσεν.

Παρά τα λάθη και της αστοχίες στην προσπάθειά τους να «σώσουν» την Ελλάδα, τά οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός, προσπαθούν τώρα να σώσουν τον άνθρωπο που με την υπογραφή του έβαλε έναν λαό στη μέγγενη των μνημονίων.

Η κα. Τσισέν όχι μόνο αποφάνθηκε ότι η ΕΛΣΤΑΤ μετέφερε σωστά και αξιόπιστα τα δεδομένα για την ελληνική οικονομία στην Ευρωπαϊκή EUROSTAT την περίοδο από το 2010 έως το 2015, αλλά προχώρησε σε ωμή παρέμβαση καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ!

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω οποιαδήποτε απορία και να μεταφέρω την άποψη της Επιτροπής, που είναι υπεύθυνη για την EUROSTAT, πως τα δεδομένα του χρέους του Ελληνικού χρέους (που λάβαμε) για την περίοδο 2010-2015, είναι πλήρως αξιόπιστα και αναφέρθηκαν με ακρίβεια στη EUROSTAT, σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιόδους».

Η Επίτροπος συνέχισε πως «η Επιτροπή δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά νομικά ζητήματα κρατών μελών, αλλά θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για δηλώσεις στα ΜΜΕ για την υπόθεση (της ΕΛΣΤΑΤ) που φαίνονται να μην δέχονται την εγκυρότητα των δημοσιονομικών στοιχείων, στα οποία βασίστηκε η δημοσιονομική υποστήριξη (της Ελλάδας).»

Η Μαριάν Τίσεν τόνισε πως οι ισχυρισμοί αυτοί μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη ζημιά στην αξιοπιστία των Ελληνικών στατιστικών και συμπλήρωσε λέγοντας πως «η θέση μας είναι ξεκάθαρη, καλούμε τις ελληνικές Αρχές να κινητοποιηθούν και να αμφισβητήσουν δημοσίως τις υπόνοιες για παραποίηση των στατιστικών 2010 - 2015 και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από τέτοιες κατηγορίες.»

Για την υπόθεση, όπως ανακοινώθηκε εστάλη επιστολή με τις υπογραφές του αντιπροέδρου της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις, του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και της επιτρόπου Απασχόλησης Μαριάν Τίσεν στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της κυβέρνησης στο πρωτοφανές κάλεσμα της Κομισιόν να παρέμβει στα της Δικαιοσύνης, όπως και η αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποδεκτή η παραίτηση Τάπα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο με την σίτιση των προσφύγων

Πανελλήνιες 2016: Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τα ψηλά και χαμηλά των βάσεων

Συναγερμός στην Ιταλία-Ισχυρός σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ βόρεια της Ρώμης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σεισμός στην Ιταλία: Εικόνες βιβλικής καταστροφής (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό επιτροπεία ο Γ. Κουμουτσάκος