Άφησαν τα αγάλματα μέσα στη σκόνη στο Βρετανικό Μουσείο

 
Άφησαν τα αγάλματα μέσα στη σκόνη στο Βρετανικό Μουσείο

Ενημερώθηκε: 21/08/20 - 21:03

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες ο καθολικός καθαρισμός του Βρετανικού Μουσείου, στο Λονδίνο. Ο καθαρισμός αφορά τόσο το μουσείο, όσο και συγκεκριμένα τα εκθέματά του.

Η σκόνη που έχει συσσωρευτεί, τόσο κατά την περίοδο του αποκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όσο και πριν από αυτή, ανάγκασε ομάδες εμπειρογνωμόνων να αναλάβουν τον καθαρισμό των επιφανειών των εκθεμάτων του μουσείου.

Πάνω από 30 μέλη του προσωπικού ξεσκονίζουν πολλές συλλογές, εδώ και περίπου 3 εβδομάδες σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "The Independent". Το Βρετανικό Μουσείο έκλεισε λόγω της πανδημίας και θα ανοίξει ξανά στις 27 Αυγούστου.

Σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν, φαίνεται ότι ο καθαρισμός γίνεται ακόμη και με σκούπες.

Όπως ανέφερε η συντηρήτρια και ειδική για τον καθαρισμό, Φαμπιάνα Πορτόνι, η συσσώρευση σωματιδίων σκόνης σε αρχαία αντικείμενα προκαλεί μακροχρόνιες ζημιές. Η σκόνη προέρχεται από τη ρύπανση που προκαλείται από την κυκλοφορία των οχημάτων ή από επισκέπτες, οι οποίοι τη μεταφέρουν κατά λάθος στο κτίριο με τα ρούχα ή τις ίνες των μαλλιών τους. "Κατά τη διάρκεια του lockdown, όλες αυτές οι πηγές μειώθηκαν, ωστόσο υπήρχε σκόνη γύρω από το μουσείο" διευκρίνισε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ