Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών στο Ελευθέριος Βενιζέλος

 
Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ενημερώθηκε: 05/09/20 - 17:41

Συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα, οι επιτήδειοι που έκλεβαν από από επιβάτες τσάντες και χειραποσκευές, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τις κάμερες του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Η τελευταία τους προσπάθεια να αφαιρέσουν μία τσάντα έγινε προχθές Πέμπτη. Δύο από τα μέλη της σπείρας, ηλικίας 38 και 46 ετών, έγιναν αντιληπτά την ώρα που αφαίρεσαν τσάντα από επιβάτιδα στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου. Ο 46χρονος αφαίρεσε την τσάντα και ο 38χρονος τον περίμενε σε κοντινή απόσταση με αυτοκίνητο σε ετοιμότητα για τη διαφυγή τους.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το όχημα και τελικά τους συνέλαβαν. Την επόμενη ημέρα, η Αστυνομία συνέλαβε και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της σπείρας. Η δράση της παρατηρήθηκε από τις 13 Αυγούστου 2020, με μοναδικό σκοπό τις κλοπές στο αεροδρόμιο, με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Οι συλληφθέντες χαρακτηρίζονται ως «ταχυδακτυλουργοί» λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους να αφαιρούν τσάντες χωρίς να το αντιλαμβάνεται αμέσως το θύμα. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι αψηφούσαν τις δεκάδες κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ο τρόπος δράσης τους ήταν συγκεκριμένος. Βασική προϋπόθεση ήταν η απόσπαση της προσοχής του θύματος και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών από τα μέλη της ομάδας, έτσι ώστε ένα μέλος της να προχωρήσει στην κλοπή ενός αντικειμένου.

Αρχηγός της σπείρας, φέρεται ένας 46χρονος. Προσέγγιζε τα θύματα και άρπαζε τις τσάντες και τις χειραποσκευές χωρίς να γίνεται αντιληπτός.

Ένας 38χρονος παρακολουθούσε τον χώρο για εντοπισμό υποψήφιου θύματος και ένας 27χρονος είχε μισθώσει το επιχειρησιακό όχημα της σπείρας από εταιρεία ενοικιάσεων και, κατά περίπτωση, ήταν επιφορτισμένος είτε με το ρόλο του οδηγού του εν λόγου οχήματος, είτε με το ρόλο της απασχόλησης του θύματος.

Ένας 30χρονος και μία 21χρονη ήταν απλά μέλη της σπείρας και ένας 40χρονος λειτουργούσε υποστηρικτικά, διασφαλίζοντας τη διαφυγή τους.

Από τη σπείρα, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: πλήθος κοσμημάτων - ρολογιών, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, πλήθος τσαντών και πορτοφολιών, πλαστά έγγραφα, διαρρηκτικά εργαλεία και χρηματικά ποσά των 4.425 ευρώ και 200 λεκ.

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων και δραστών συνεχίζεται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ