Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

 
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Επεισόδια και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 01/10/20 - 13:27

Επεισόδια με ρίψη μολότοφ από άτομα που μετείχαν στην πορεία των μαθητών σημειώνονται το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Τις μολότοφ και τις φωτοβολίδες πέταξαν κουκουλοφόροι που βγήκαν από το σώμα της πορείας.Οι αστυνομικοί που ήταν παραταγμένοι μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη προχώρησαν σε χρήση χημικών για να απωθήσουν τους ταραξίες.

Μετά τα επεισόδια και την απάντηση των αστυνομικών οι μαθητές διαλύθηκαν με τα ΜΑΤ να παραμένουν γύρω από τη Βουλή μέχρι να αποχωρήσουν όλοι οι διαδηλωτές.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια με συμμετοχή καθηγητών, φοιτητών και μαθητών kai βασικό αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται αυτή την ώρα στη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.