Χουντής: Να ανακληθεί ο «απαράδεκτος» όρος της εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων από ιδιώτες

 
Χουντής: Να ανακληθεί ο «απαράδεκτος» όρος της εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων από ιδιώτες

Ενημερώθηκε: 01/09/16 - 17:42

Στην ανάκληση της «παραχώρησης των διοδίων για 30 χρόνια στους ιδιώτες», ζητά από τον πρωθυπουργό, με την ευκαιρία των αυριανών εγκαινίων, σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πατρών, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Νίκος Χουντής.

Ο κ. Χουντής στην επιστολή του χαρακτηρίζει τον όρο αυτό, «απαράδεκτο», όταν, όπως σημειώνει, «το Ελληνικό Δημόσιο για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων έχει πληρώσει σχεδόν το 100% της χρηματοδότησης και έχει αναλάβει όλα τα ρίσκα».

Επίσης, ζητά από τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί, ότι θα διερευνήσει το «μεγάλο σκάνδαλο που έχει ήδη αποκαλυφθεί, για τη σύσταση καρτέλ στις αναλήψεις έργων από τις κατασκευαστικές εταιρίες».

Παρόμοιου περιεχομένου ερώτηση και αίτημα, έχει καταθέσει ο ευρωβουλευτής στην Κομισιόν, από την οποία επίσης ζητά λεπτομερείς πίνακες, «όπου, για κάθε έναν από τους 5 οδικούς άξονες, να παρουσιάζεται ο αρχικός προϋπολογισμός, η κατανομή της χρηματοδότησης (ΕΕ, Εθνικοί Πόροι, Ιδιώτες), τα δάνεια, οι απορροφήσεις, οι ρήτρες που ενεργοποιήθηκαν σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου για οποιαδήποτε αιτία, καθώς και το ανεκτέλεστο καθενός από αυτά» και την καλεί, να πάρει θέση σχετικά με την εκμετάλλευση των οδικών αξόνων για 30 χρόνια από τους παραχωρησιούχους.