Από τη Δευτέρα ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης εποχικών ειδών - Όχι στο άνοιγμα των σχολείων

 
Από τη Δευτέρα ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης εποχικών ειδών - Όχι στο άνοιγμα των σχολείων

Ενημερώθηκε: 03/12/20 - 22:13

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, ενώ θα επιτρέπεται η πώλησή τους και από τα σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη».

Συνολικά 110 καταστήματα τα οποία δραστηριοποιούνται στην αγορά των εποχικών ειδών θα ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο Mega.

Όπως είπε ο υπουργός: «η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να ανοίξει τα αμιγώς εποχικά καταστήματα. Αυτά και μόνο. Όχι γενικώς όλα τα καταστήματα που πουλάνε και χριστουγεννιάτικα είδη». Και συμπλήρωσε «αν πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε μεγαλύτερο ρίσκο θα ανοίγαμε όλα τα καταστήματα που έχουν, μεταξύ άλλων, και εποχικά είδη. Ανοίγουμε αποκλειστικά αυτά που έχουν μόνο εποχικά είδη και πρέπει να δουλέψουν τώρα. Μιλάμε για ανθρώπους που αν δεν πουλήσουν αυτές τις ημέρες, θα ξαναπουλήσουν του χρόνου».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης: «καταλαβαίνω ότι δυσαρεστώ τα άλλα καταστήματα που πουλούν εποχικά είδη, αλλά δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ανθρώπους στην οικονομική καταστροφή».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των καταστημάτων με τα εποχιακά είδη από τη Δευτέρα (7/12). Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως θα υπάρξει διευρυμένο ωράριο και οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα στέλνοντας SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Απαντώντας στο ερώτημα πότε θα ανοίξει η αγορά είπε ότι με 2.000 κρούσματα «είμαστε μακριά από το άνοιγμά της» και συμπλήρωσε «ο αριθμός των κρουσμάτων και των κατειλημμένων ΜΕΘ πρέπει να είναι τέτοιος που σε ένα τρίτο κύμα το σύστημα υγείας να μπορεί να αντέξει και να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Κατηγορηματικό «όχι» στο άνοιγμα των σχολείων λέει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία ολοκλήρωσε το βράδυ της Πέμπτης τη συνεδρίασή της, με επίκεντρο, μεταξύ άλλων, την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα συζητήσει εκ νέου το θέμα σε μια εβδομάδα, όπου θα εξετάσουν το άνοιγμα των σχολείων για λίγες ημέρες, μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ