Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ

 
Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ

Ενημερώθηκε: 11/03/21 - 08:33

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Aστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Οι δρόμοι πέριξ του πανεπιστημίου έχουν αποκλειστεί. Ήδη έχουν προσαχθεί άτομα που βρίσκονταν εντός της κατάληψης. Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 6 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται φοιτητές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας. Γι αυτό και οι ίδιοι καλούσαν τον κόσμο να προσέλθει για τη στήριξη της κατάληψης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr οι φοιτητές αποφάσισαν την χθες Τετάρτη μετά από πολύωρη συνέλευση να βάλουν τέλος μετά από 17 ημέρες. Σύμφωνα με την απόφασή τους θα προχωρούσαν στον τερματισμό της κατάληψης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για σήμερα πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές φαίνεται ότι αποφάσισαν μετά την πορεία που θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και να σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Σημειώνεται ότι ήδη από τη Δευτέρα υπήρχαν πληροφορίες ότι επίκειτο αστυνομική επέμβαση για την εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πάντως, δεν είχε περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι τη Δευτέρα μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη δύο υδροφόρες («Αίαντες») της ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης και αστυνομικοί των ΜΑΤ που έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση των καμερών με τις οποίες καταγράφονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις. Στη Θεσσαλονίκη μετέβη άλλωστε εκτάκτως το πρωί της Δευτέρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μάλιστα, είχε συνάντηση με τους επικεφαλής αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης.