Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τη διαφυγή των δραστών - Που στρέφονται οι έρευνες

 
Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τη διαφυγή των δραστών - Που στρέφονται οι έρευνες

Ενημερώθηκε: 14/04/21 - 22:34

Νέα στοιχεία έχουν στα χέρια τους οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ και τον τρόπο που έδρασαν.

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για τους δολοφόνους τα οποία οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταιριάξουν στο παζλ ελπίζοντας ότι θα αποκαλύψει την ταυτότητα τους.

Ένα λεπτό μετά από την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ όπως βλέπουμε στο βίντεο που εξασφάλισε το MEGA έχει στη διάθεσή του το τμήμα ανθρωποκτονιών που χειρίζεται αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση φαίνονται τα άτομα να είναι πάνω στο σκούτερ και χαρακτηριστική είναι η σκηνή με τον εκτελεστή να έχει ανάμεσα στα πόδια του και στην πλάτη του οδηγού το πιστόλι των 9 χιλιοστών με το οποίο πυροβόλησε 13 φορές και πέτυχε 10 τον δημοσιογράφο το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Αυτό δείχνει ότι ο δράστης πιθανότατα ίσως είχε αλλάξει και γεμιστήρα γιατί είχε πυροβολήσει δεκατρείς φορές, είχε αδειάσει το όπλο και το σημαντικότερο να μην χάσει καθόλου χρόνο μετά τους πυροβολισμούς ανέβηκε στο μηχανάκι είτε ήταν έτοιμος για πιθανή συνάντηση με την αστυνομία .

Στο ανθρωποκτονιών αναλύουν και το συγκεκριμένο βίντεο μεταξύ όλων των υπολοίπων που έχουν στη διάθεσή τους και φαίνεται ότι μετά την εκτέλεση κατευθύνθηκαν μέσω της Γραμμικού στην απέναντι οδό και από εκεί στην Υψηλάντου και μετά στην Μεγίστης όπου τους έπιασε μάλιστα και η κάμερα ασφαλείας της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.

Εξετάζονται πάνω από 100 βίντεο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα δρομολόγια από το Star. Οι αστυνομικοί έχουν πάρει 17 καταθέσεις μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την προσομοίωση που έχουν κάνει για τους δράστες, εκτιμούν ότι έχουν ύψος 1,70 - 1,80 με κανονική σωματοδομή. Θεωρούν ότι θα έχουν και άλλο όπλο μαζί τους ή ακόμα και κάποια χειροβομβίδα σε περίπτωση συμπλοκής με αστυνομικούς.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία άρσης τηλεφωνικού απορρήτου αναζητώντας κάποιο στοιχείο. Πρόκειται για μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να δείξει όμως ποια τηλέφωνα ήταν στο σημείο, με ποια τηλέφωνα επικοινώνησαν και αν δικαιολογούν την παρουσία τους, δηλαδή αν είναι κάτοικοι της περιοχής.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τη διαφυγή των δραστών - Που στρέφονται οι έρευνες

Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κάνει αποκαλύψεις στην ιστοσελίδα του για την εν λόγω υπόθεση και θα κατέθετε εκ νέου. Εικάζεται ότι οι άνθρωποι που εκτέλεσαν τον άτυχο δημοσιογράφο μπορεί να γνώριζαν ότι θα δώσει νέα κατάθεση και να ήθελαν να του κλείσουν το στόμα.

Ο εκλιπών είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις διότι σε μία έρευνα που είχε κάνει η ΕΥΠ πριν από πέντε χρόνια και η οποία ουσιαστικά έλαβε μια απτή δικαστική μορφή προ μηνών το περασμένο καλοκαίρι αναφερόταν το όνομά του και είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις με τον ίδιο να αρνείται κάθε κατηγορία.

Εκεί μνημονεύονταν δυο τρεις τηλεφωνικές συνεννοήσεις με αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας που θεωρούνται επιλήψιμες και αυτός αρνείται την κατηγορία.

Εδώ λοιπόν εκλήθη ανάμεσα σε πολλά ακόμα άτομα, 30 άτομα, να δώσουν κάποιες έγγραφες εξηγήσεις αυτές είναι για τις οποίες μιλάμε που έχει δώσει ο Γιώργος το περασμένο καλοκαίρι διά του συνηγόρου του όπου αναφέρεται με έναν λιτό τρόπο ότι γνώριζε κάποιους από τους συγκατηγορουμένους.

Επειδή αναφέρετε κατά κόρον ότι επίκειται να δώσει μία κατάθεση καινούργια να αποδειχθεί ότι προφανώς εννοείται ότι στα πλαίσια αυτής της δικογραφίας πλην όμως αυτός ο δικαστικός άγγελος για την έρευνα αυτή της ΕΥΠ με τους τριάντα αναφερόμενους, ιδιώτες, αστυνομικούς είχε βαλτώσει.

Φαίνεται όμως ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε θελήσει επειδή θεωρούσε ότι αδίκως αναφερόταν σε αυτήν τη δικογραφία το όνομά του, να κάνει μία κίνηση και να ζητήσει γιατί δεν έχουν γίνει ορισμένες δικαστικές ενέργειες και γιατί δεν έχουν κληθεί οι άνθρωποι που κατά κάποιον τρόπο τον εμπλέκουν σε μία ιστορία.

megatv

Πηγή: