Συναγερμός σε γηροκομείο του Βόλου - 8 κρούσματα - Αρνούνται οι υπάλληλοι να εμβολιαστούν

 
Συναγερμός σε γηροκομείο του Βόλου - 8 κρούσματα - Αρνούνται οι υπάλληλοι να εμβολιαστούν

Ενημερώθηκε: 14/07/21 - 11:57

Συναγερμός σήμανε στο Γηροκομείο Βόλου, μετά τον εντοπισμό οκτώ κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, τέσσερα μεταξύ εργαζομένων και άλλα τόσα σε ηλικιωμένους φιλοξενούμενους.

Όπως μάλιστα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ένας εκ των μολυνθέντων τροφίμων νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, ευτυχώς με ήπια συμπτώματα. Οι άλλοι τρεις έχουν απομονωθεί σε χώρους της δομής φροντίδας. Κατά τις ίδιες πηγές και οι τέσσερις ηλικιωμένοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, εκ των 55 υπαλλήλων του γηροκομείου, μόλις οι 18 έχουν εμβολιαστεί, με τα τέσσερα κρούσματα να ανήκουν στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Συναγερμός έχει σημάνει στο γηροκομείο Βόλου στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί εννέα κρούσματα κορωνοϊού, ανάμεσά τους και ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του γηροκομείου Βόλου, Παύλου Πάνου, στο iefimerida.gr η ανησυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού αρνείται να εμβολιαστεί κατά της covid-19.

«35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν, ένα ποσοστό που φτάνει το 65%. Μόνο πέντε από αυτούς έχουν προβλήματα υγείας», σημειώνει ο κ. Πάνου. Σημειώνεται ότι σήμερα στο γηροκομείο φιλοξενούνται 100 ηλικιωμένοι.