Σε δωρεά και τρίτου πλοίου προς το Πολεμικό Ναυτικό θα προβεί ο εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης

 
Σε δωρεά και τρίτου πλοίου προς το Πολεμικό Ναυτικό θα προβεί ο εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης

Ενημερώθηκε: 28/07/21 - 20:58

Την πρόθεσή του για δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό ενός επιπλέον Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστής και Υποναύαρχος ε.τ. κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης σε συνάντηση που με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Πρόκειται για το πλοίο “PSV WILSON ATLNTIC” που ναυλοχεί επί του παρόντος σε λιμένα της Δανίας και είναι αναλόγων δυνατοτήτων με τα ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι» και «ΗΡΑΚΛΗΣ», που έχει δωρίσει τα τελευταία χρόνια ο εφοπλιστής στο Πολεμικό Ναυτικό. Το πλοίο θα έρθει στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωσης των διαδικασιών πιστοποιήσεώς του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας η ευγενική δωρεά του τρίτου κατά σειράν ΠΓΥ από τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εφοπλιστής πέρα από τα τρία πλοία γενικής υποστήριξης έχει προβεί σε μια σειρά δωρεών προς το ΠΝ και για το λόγο αυτό του έχει αποδοθεί ο βαθμός του Υποναυάρχου επί τιμή. Ειδικότερα πριν από δύο χρόνια είχε αναλάβει τη χρηματοδότηση του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στις φρεγάτες τύπου “S” «Αιγαίο» και «Έλλη», ενώ είχε προηγηθεί η δωρεά του πλοίου «Κύκνος» για τις ανάγκες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, αλλά και η συνεισφορά στην αποκατάσταση του ιστορικού θωρηκτού «Αβέρωφ».