Ράλι Ακρόπολις: Το εμβληματικό ράλι ξεκινά σήμερα από την Ακρόπολη

 
Ράλι Ακρόπολις: Το εμβληματικό ράλι ξεκινά σήμερα από την Ακρόπολη

Ενημερώθηκε: 09/09/21 - 10:18

Το Ράλι Ακρόπολις, άλλωστε, ένας από τους εμβληματικούς -και εξαιρετικά απαιτητικούς- αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) μετά από 8 χρόνια επέστρεψε στο παγκόσμιο καλαντάρι και σήμερα κάτω από την Ακρόπολη θα «πέσει» η καρό σημαία και τα 55 πληρώματα από 24 διαφορετικές χώρες θα πατήσουν το πόδι στο γκάζι για να πάρουν μέρος σε μια διοργάνωση που προβάλλει τη χώρα, ενισχύει τον τουρισμό της και στέλνει μηνύματα οδικής ασφάλειας.

Η τελετή εκκίνησης του Ράλι Ακρόπολις 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακρόπολη, από όπου και τα αγωνιστικά οχήματα θα κινηθούν προς τον χώρο εκκίνησης επί της Λεωφόρου Αμαλίας.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα αποτελέσει τον 9ο από τους 12 αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Μέχρι τώρα σαφές προβάδισμα στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών έχουν ο Γάλλος Σεμπάστιαν Οζιέ (συνοδηγός ο Ζουλιάν Ινγκρασιά) και η Toyota. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και την τεχνική του στις δύσκολες ειδικές διαδρομές των ελληνικών βουνών. Στη βαθμολογία ακολουθούν οι Ελφν Εβανς και Σκοτ Μάρτιν (Μ. Βρετανία) και Τιερί Νεβίλ – Μάρτεν Βίνταγκε (Βέλγιο).

Αυτή τη χρονιά, η πρώτη υπερ-ειδική θα διεξαχθεί (18.00) στην πλατεία Συντάγματος, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Ετσι, σήμερα, ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» θα είναι κλειστός, ενώ τα δρομολόγια του τραμ θα διεξάγονται με τερματικό σταθμό τη στάση «Κασομούλη».

Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας-Πως θα κινηθούν μετρό και τραμ


 

Το πρώτο αυτοκίνητο θα πάρει εκκίνηση στις 18:08. Σύμφωνα με τους οργανωτές, η «Cosmote 5G Athens Stage» είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά εγχειρήματα του EKO Ράλι Ακρόπολις. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο αγώνας θα περάσει μέσα από το κέντρο της πρωτεύουσας, σε ένα μοναδικό σκηνικό. Η ειδική διαδρομή θα ξεκινήσει αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης, στην Ακρόπολη. Με μήκος περίπου 1 χλμ., η διαδρομή κυκλώνει την πλατεία Συντάγματος, περνώντας από μερικούς από τους μεγαλύτερους δρόμους της Αθήνας και εμπρός από τη Βουλή των Ελλήνων.

rali

Αφού προηγηθούν αναγνωριστικά περάσματα (2 γύροι, με μέγιστη ταχύτητα 50 χλμ./ώρα) θα ακολουθήσει η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου και ο τερματισμός του, έπειτα από 1,5 γύρο, εντός της Πλατείας Συντάγματος. Αφού ολοκληρωθεί η Ειδική Διαδρομή, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα παραμείνουν όλη τη νύχτα στην Πλατεία Συντάγματος, σε καθεστώς parc fermé (δηλαδή χωρίς δικαίωμα επισκευών, ρυθμίσεων κ.λπ).

Η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές σε Αγίους Θεοδώρους (ώρες: 10.18, 13.24) και Λουτράκι (11.11). Θα ακολουθήσουν οι ειδικές Θήβας (15.47) και Ελάτειας (17.40) ενώ το Σάββατο και την Κυριακή τα πληρώματα θα βρεθούν σε ειδικές διαδρομές, κάθε μία με τη δική της ιστορία, όπως η Παύλιανη (08.32), οι Βωξίτες (11.52), το Ελευθεροχώρι (13.08) και, φυσικά, ο «θρυλικός» Ταρζάν (08.08, 13.18). Ο τερματισμός θα γίνει την Κυριακή στη Λαμία (15.18).